Procurorii cer pedeapsa maxima in cazul lui Cioaca

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 07:39
2605 citiri
Procurorii cer pedeapsa maxima in cazul lui Cioaca

Procurorii au cerut pedeapsa maxima, marti, la ultimul termen in procesul in care politistul Cristian Cioaca este judecat pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu, in timp ce instanta a pus in discutie schimbarea incadrarii in cazul acestuia din omor in lovituri cauzatoare de moarte.

Marti, la Curtea de Apel Pitesti, a avut loc ultimul termen in procesul in care Cristian Cioaca este judecat pentru omor, procurorul de caz solicitand pedeapsa maxima, respectiv 25 de ani de inchisoare, la care se adauga sporuri.

La randul sau, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a solicitat schimbarea incadrarii juridice a faptei din omor in omor calificat cu premeditare prin cruzimi si de interes material.

"In situatia in care se va accepta schimbarea incadrarii juridice in sensul propus de noi, cerem pedeapsa maxima si anume detentiunea pe viata", a declarat Crina Radu.

Totodata, instanta a pus in discutie, din oficiu, schimbarea incadrarii juridice din omor in lovituri cauzatoare de moarte, in timp ce avocata lui Cristian Cioaca, Maria Vasii, a solicitat achitarea clientului sau, sustinand ca fapta nu exista.

Curtea de Apel Pitesti va da o solutie definitiva in acest caz pe 27 mai.

In 14 februarie, un complet de divergenta al Curtii de Apel Pitesti a admis cererea lui Cristian Cioaca de ridicare a arestului preventiv si inlocuirea cu masura controlului judiciar, decizia fiind executorie, insa nu si definitiva, Astfel, Cioaca a fost eliberat din Penitenciarul Colibasi unde era incarcerat.

Ulterior, Cioaca si-a reluat activitatea de politist, el fiind incadrat la Serviciul Logistic al Inspectoratului de Politie Judetean Arges.

Cristian Cioaca s-a aflat in arest din 5 decembrie 2012, iar la sfarsitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibasi.

El a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, in august 2007.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Cioaca pedeapsa maxima, #Cristian Cioaca arest, #Cristian Cioaca ucis Elodia Ghinescu , #arestare