Razvan Murgeanu a scapat de arest

Vineri, 25 Martie 2016, ora 17:51
2045 citiri
Razvan Murgeanu a scapat de arest
Foto: YouTube/Forum Invest

Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea din arest preventiv a fostului consilier de stat Razvan Murgeanu, acesta fiind plasat sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dare de mita si instigare la infractiunea de spalare a banilor.

Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti, care a admis o contestatie a lui Murgeanu la decizia Tribunalului Bucuresti din 16 martie, instanta care emisese un mandat de arestare preventiva pe numele acestuia.

Murgeanu a recunoscut ca a primit spaga. Cine sunt denuntatorii (surse)

Din arest preventiv a fost eliberata si Gabriela Gangoe-Simion, practician in insolventa.

Potrivit DNA, in perioada iulie 2015 - februarie 2016, Gabriela Gangoe-Simion a dispus plata din conturile unei societati, aflate in supravegherea sa, a sumei de aproape 64.000 lei, reprezentand remuneratie incasata nelegal.

"Aceasta suma de bani a fost disimulata prin emiterea unor facturi reprezentand servicii de audit, ce nu au fost prestate in realitate, de catre o firma pe care o controleaza printr-o ruda de-a sa, catre societatea platitoare sau subcontractori ai acesteia.

In perioada iunie 2011 - 2012, Primaria Sectorului 5 si o asociere formata din doua firme (una dintre ele fiind societatea aflata in insolventa), au incheiat mai multe contracte avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea lucrarilor de reabilitare termica a unui numar de 85 de imobile situate in sectorul 5 al municipiului Bucuresti, in valoare totala de 71.892.541 lei, fara TVA", arata procurorii.

Fostul consilier de stat Razvan Murgeanu a fost arestat preventiv

Anchetatorii au constatat ca, in 31 decembrie 2015, primaria a platit catre asocierea respectiva suma de 8,5 milioane lei, reprezentand o plata partiala pentru serviciile prestate.

"Pentru a se efectua plata respectiva, dar mai ales pentru a influenta functionarii ce aveau atributii in acest sens, inculpatul Stanescu, in calitate de director, a pretins de la reprezentantii asocierii respective, prin intermediul lui Razvan Murgeanu, suma de 15.000 de euro.

La randul sau, acesta din urma a pretins de la Gabriela Gangoe-Simion, pe langa suma de bani respectiva, alti 15.000 euro, pentru sine, in scopul de a-si trafica influenta in directia aratata mai sus, lucru cu care aceasta a fost de acord", au retinut anchetatorii.

Acuzatiile aduse Gabrielei Gangoe-Simion

Anterior, in acelasi context, Gabriela Gangoe-Simion, in baza intelegerii prealabile cu Razvan Murgeanu, a explicat conducerii firmei pe care o supraveghea ca cei 8,5 milioane lei au fost virati de Primaria Sectorului 5 "cu niste conditii" si ca se impunea plata unor comisioane.

DNA mentioneaza ca aceasta a dispus subcontractarea unor lucrari de remediere la blocurile ce au facut obiectul unuia dintre contracte catre o societate comerciala.

De asemenea, conform anchetatorilor, ea a mai dispus si plata din contul societatii pe care o supraveghea, in calitate de practician in insolventa, in contul subcontractorului a sumei de 600.000 de lei, ce include:

  • contravaloarea lucrarilor de remediere,
  • comisionul de 15.000 de euro pretins de Murgeanu pentru exercitarea influentei,
  • comisionul de 15.000 de euro promis directorului Stanescu pentru aprobarea documentatiei aferente platii de 8,5 milioane, a platilor ce urmeaza a fi efectuate pana la suma totala de incasat si pentru deblocarea garantiilor contractuale,
  • suma de 15.000 de euro promisa persoanelor din conducerea societatii pe care o supraveghea, pentru a nu se opune celor aratate,
  • comisionul de aproape 174.000 lei, reprezentand suma pretinsa de aceasta pentru incasarea creantei de 8,5 milioane lei si obtinerea sprijinului lui Murgeanu si Stanescu.

"Aceasta din urma suma de bani a fost virata in contul aceleiasi firme pe care inculpata o controleaza prin intermediul unei rude.

De asemenea, in acelasi scop, de a disimula provenienta sumelor de bani si a drepturilor asupra acestora, inculpata Gangoe-Simion l-a instigat pe administratorul societatii subcontractoare sa efectueze plata unei sume de 3.000 de euro (reprezentand o parte din comisionul in suma de 15.000 de euro pretins de Murgeanu) catre o alta persoana cu titlu de folos necuvenit pentru exercitarea influentei asupra directorului Stanescu si a altor persoane din cadrul Primariei sector 5 in scopul aratat mai sus", se mai arata in comunicatul DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Razvan Murgeanu eliberat, #Razvan Murgeanu eliberat arest, #Razvan Murgeanu control judiciar , #arestare