Silviu Ionescu, eliberat

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 19:07
4067 citiri
Silviu Ionescu, eliberat

Fostul diplomat Silviu Ionescu, judecat pentru accidentarea mortala a unei persoane in Singapore, va fi pus in libertate joi seara, dupa ce instanta a decis definitiv judecarea acestuia in libertate, cu interdictie de a parasi tara.

Ionescu va fi eliberat din Penitenciarul Rahova - Bucuresti.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, la inceputul lunii iulie, trimiterea in judecata a diplomatului Silviu Ionescu, pentru ucidere din culpa, vatamare corporala, parasirea locului accidentului si fals in declaratii, dupa ce a lovit cu masina si a ucis un singaporez.

Procurorii au descoperit ca in 15 decembrie 2009, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri ad interam al Romaniei in Singapore, a accidentat la o intersectie semaforizata doua persoane, in timp ce conducea autoturismul Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei in Singapore.

"Conducatorul auto a parasit locul accidentului si a continuat sa conduca autovehiculul, pana la urmatoarea intersectie semaforizata, unde nerespectand, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu ranirea unei persoane in varsta de 18 ani. Nici de aceasta data, inculpatul nu a oprit, parasind locul accidentului si abandonand autoturismul intr-o zona industriala a orasului Singapore", informa Parchetul General.

UPDATE: Silviu Ionescu a parasit Penitenciarul Rahova in jurul orei 21.30, sustinand la iesire ca este nevinovat si ca, odata eliberat, va continua sa isi pregateasca apararea in dosarul in care este judecat.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...