Spaga la Ministerul Justitiei: De ce nu putea fi lasat in libertate fostul secretar de stat Putura

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 18:43
2659 citiri
Spaga la Ministerul Justitiei: De ce nu putea fi lasat in libertate fostul secretar de stat Putura
Foto: Vremea Noua

Ovidiu Putura, fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei, arestat pentru ca ar fi luat spaga, nu putea fi lasat in libertate, intrucat ar fi incercat sa influenteze martorii si sa faca intelegeri cu alte parti din dosar, au explicat judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), care au decis luarea masurii preventive.

Judecatorul de drepturi si libertati, care a acceptat propunerea DNA de arestare preventiva a lui Putura, a mentionat ca cercetarea in libertate a fostului secretar de stat ar fi reprezentat un pericol pentru ordinea publica, scrie Mediafax.

Spaga la Ministerul Justitiei: Fostul secretar de stat Ovidiu Putura, arestat

Pericolul reiese din imprejurarile "savarsirii infractiunilor care genereaza un sentiment de indignare in randul opiniei publice cu privire la modalitatea in care unii magistrati inteleg sa-si exercite functia", se precizeaza in motivarea instantei.

"In situatii de genul celor din prezenta cauza este imperios necesar ca statul sa aiba mijloace utile pentru contracararea fenomenului coruptiei sau cel putin limitarea efectelor acestuia, data fiind evolutia acestui fenomen care reprezinta o amenintare pentru democratie si drepturile omului.

In conditiile in care Justitia, ca institutie, este in egala masura un serviciu public, dar si o autoritate a statului care raspunde de aplicarea legii si stabilirea adevarului intr-o cauza, exclusiv pe baza actelor aflate la dosar, implicarea persoanelor investite cu infaptuirea actului de justitie in astfel de activitati eludeaza insasi normele constitutionale care impun ca Justitia sa fie unica, impartiala si egala pentru toti cetatenii", mai explica magistratii.

Ovidiu Putura, care este acuzat de DNA de luate de mita si trafic de influenta, se afla in arest preventiv din 21 ianuarie, dupa o hotarare a Curtii de Apel Bucuresti.

Fostul secretar de stat Ovidiu Putura, urmarit penal: Mita in partide de vanatoare si vacante la mare

Secretarul de stat a contestat deja decizia, urmand ca Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sa judece daca Putura ramane sau nu in arest preventiv.

Fostul secretar de stat si director la Directia contencios din Ministerul Justitiei, care acum este judecator la Tribunalul Bistrita, este suspectat ca ar fi luat mita 30.000 de euro pentru a interveni intr-un dosar.

In plus, el este acuzat ca i-a cerut unei judecatoare sa dea o decizie favorabila intr-un dosar un care reclamant este sotia lui.

Amenintari mafiote

Totodata, Ovidiu Putura ar fi amenintat o judecatoare ca o calca cu masina, potrivit interceptarilor procurorilor DNA. Fostul secretar de stat ar fi pus la cale un plan pentru intimidarea unei judecatoarei de la Tribunalul Bistrita-Nasaud, care ar fi trebuit astfel sa dea o decizie favorabila intr-un proces al sotiei sale.

Fostul secretar de stat Ovidiu Putura, amenintari pentru o judecatoare: O calc cu masina! (Video)

In acest sens, Putura ar fi purtat o conversatie cu una dintre colegele judecatoarei, Corina Iacob, impotriva careia DNA a inceput urmarirea penala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Ovidiu Putura motivare arestare, #Ovidiu Putura arest preventiv, #Ovidiu Putura DNA, #Ovidiu Putura spaga , #arestare
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Sa-l vedem pe Putzurica cum ii va calca cu masina si va rupe picioar