Tudor Pendiuc ramane in arest, fiica sa poate parasi tara pentru a merge la Festivalul de la Cannes

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 16:29
2574 citiri
Tudor Pendiuc ramane in arest, fiica sa poate parasi tara pentru a merge la Festivalul de la Cannes
Foto: Rador

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins luni contestatia primarului suspendat al municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, fata de prelungirea arestarii preventive.

Instanta a admis, in schimb, cererea formulata de fiica edilului, Emanuela Pendiuc, de a parasi pentru 13 zile teritoriul Romaniei pentru a participa la Festivalul de Film de la Cannes.

Pendiuc a incalcat cu rea-credinta obligatiile controlului judiciar - motivarea arestarii

Judecatorii au decis ca Emanuela Pendiuc, aflata sub control judiciar, poate parasi teritoriul Romaniei intre 12 si 25 mai. In cazul lui Tudor Pendiuc, instanta a mentinut decizia Tribunalului Bucuresti din 9 aprilie, de a respinge cererea de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, intr-un dosar in care este cercetat pentru coruptie in legatura cu incheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Tot de la acea data, Emanuela Pendiuc, realizator de emisiuni la postul public de televiziune, a fost pusa sub control judiciar.

Primarul PSD din Pitesti, Tudor Pendiuc, arestat preventiv - a incalcat arestul la domiciliu (Video)

Primarul suspendat al municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 20 martie, fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Emanuela Pendiuc, acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani; omul de afaceri Valentin Visoiu, actionar la CNCD SA, SC Conarg SA, Conarg Real Estate SRL; Constantin Scarlat si Gheorghe Vasii, reprezentanti ai SC Girexim Universal SA si SC CNCD SA.

DNA cere arestarea lui Tudor Pendiuc - a incalcat arestul la domiciliu

De asemenea, au fost trimisi in judecata Ion Constantin, consilier al primarului Pendiuc si membru al Comisiei de evaluare a ofertelor din Primaria Pitesti, Aurelian Robert Roman, Vasile Manuel Rotaru si Elena Berinde, directori generali, respectiv director economic in cadrul SC Publitrans 2000 SA; Emilian Nechita, director executiv al Directiei Tehnice din cadrul Primariei Pitesti si presedinte al Comisiei de evaluare; Corina Lucia Ivan, Serviciu Unitate Monitorizare Servicii Publice; Doru Petriea, ofiter de politie judiciara in cadrul DNA; Mihai Petriea si Elena Carmen Lis.

Primaria Municipiului Pitesti s-a constituit parte civila in dosar cu suma de 28.556.450 lei (peste 6,3 milioane euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Tudor Pendiuc arest, #primar Pitesti arest, #fiica Tudor Pendiuc Cannes , #arestare