Un fost judecator a fost condamnat la 7 ani de inchisoare

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 20:31
2494 citiri
Un fost judecator a fost condamnat la 7 ani de inchisoare
Foto: Arhiva

Nicolae Catalin Serban, fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare de magistratii Curtii de Apel Alba Iulia, insa condamnarea nu este definitiva.

Decizia a fost luata in dosarul mitei de 50.000 de euro pentru "rezolvarea" unor dosare al eMoldomin SA in instanta, arata Evenimentul Zilei.

Sotia acestuia, notar public, a fost condamnata si ea la trei ani de inchisoare cu suspendare in acest dosar.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Iacob Chisarau, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Caras-Severin si director general al Moldomin S.A. Moldova Noua, Adrian Dan Rus, reprezentant al Mineco AG in Romania sI Ioan Marian Mihaila, profesor universitar in cadrul Universitatii Eftimie Murgu din Resita.

DNA sustine ca Nicolae Serban a cerut de la doi cetateni sarbi, prin intermediul lui Chisarau si Rus, 60.000 euro, iar, pe 14 martie 2012, a primit cu ajutorul lui Ioan Mihaila, Mihaela Serban si Iacob Chisarau 50.000 euro.

Serban a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor ce aveau spre solutionare doua dosare aflate in faza recursului pe rolul Curtii de Apel Timisoara, pentru a-i determina sa respinga caile de atac formulate.

#judecator condamnat inchisoare, #judecator inchisoare mita, #judecator condamnat inchisoare mita , #arestare