Valcea: Primarul arestat, Emilian Francu, sustine intr-o scrisoare ca e nevinovat

Joi, 30 Mai 2013, ora 21:48
1003 citiri
Valcea: Primarul arestat, Emilian Francu, sustine intr-o scrisoare ca e nevinovat

Primarul incarcerat al municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu, a remis, joi, presei locale, o scrisoare deschisa prin care-si sustine nevinovatia, declarand ca "se incearca eliminarea sa completa din viata politica".

Astfel, potrivit textului scrisorii, Francu sustine ca "DNA a realizat cu mare circ o perchezitie la Ramnic si la locuinta sa".

"Evident nu au gasit nimic dar au creat tensiunea mediatica de care era nevoie sa par vinovat de orice se dorea. Declar cu fermitate ca sunt nevinovat fata de acuzele aduse si, pentru ca am devenit incomod fata de cateva persoane influente, se incearca eliminarea mea completa din viata politica. Sunt acuzat ca as fi pretins mita domnului arhitect Popescu Sorin Dragos pentru a-i facilita obtinerea contractului de proiectare a zonei centrale a orasului (asa incepe referatul DNA). Contractul respectiv fusese deja castigat de arhitect inca din luna mai 2012, in mandatul fostului primar, Romeo Radulescu, deci cu un an inainte. Se insala DNA? Evident!", spune, in scrisoarea sa, primarul Francu.

Edilul suspendat continua cu detalii despre contractul de sponsorizare pe care il negociase cu arhitectul Popescu Sorin Dragos, afirmand ca nu solicitase "bani pentru sine". Francu isi cere scuze valcenilor pentru disconfortul creat si le cere acestora sa aiba incredere in el pentru ca "pana la urma adevarul va triumfa".

Aceasta este prima declaratie a primarului Emilian Francu pe care o face dupa data de 25 aprilie, cand a fost retinut si ulterior arestat sub acuzatia de fapte de coruptie.

Potrivit DNA, la inceputul anului, Primaria Ramnicu Valcea a incredintat unei firme de arhitectura un proiect cu denumirea "Reorganizarea si amenajarea spatiului public central din municipiul Ramnicu Valcea", avand ca obiect amenajarea unei piete publice, a unei parcari subterane si a unui pasaj pietonal in aceasta localitate. Costul serviciilor de proiectare a fost fixat la suma de aproximativ 200.000 euro.

In ianuarie, Francu i-a pretins administratorului firmei de arhitectura, denuntator in cauza, societatea careia ii fusese incredintat contractul de prestari de servicii in valoare de 200.000 de euro, un procentaj de 10% din aceasta suma, in schimbul semnarii tuturor actelor care intrau in atributiile sale de serviciu in legatura cu incheierea, derularea si executarea contractului de prestari servicii.

In 25 aprilie, conform intelegerii anterioare, denuntatorul i-a remis lui Emilian Francu, prin intermediar, suma de 50.000 lei, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

O zi mai tarziu, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Emilian Francu arestat mita, #Emilian Francu scrisoare nevinovatie , #arestare