VIDEO 1 Decembrie: Ceremonia de Ziua Nationala de la Arcul de la Triumf a durat mai putin de jumatate de ora

Marti, 01 Decembrie 2020, ora 11:37
3868 citiri
VIDEO 1 Decembrie: Ceremonia de Ziua Nationala de la Arcul de la Triumf a durat mai putin de jumatate de ora
FOTO: Pixabay.com

Mai putin de jumatate de ora au durat ceremoniile de Ziua Nationala a Romaniei, de la Arcul de Triumf din Capitala. La eveniment a fost prezent presedintele Klaus Iohannis, insotit de cateva oficialitati.

Seful statului a rostit un scurt discurs.

UPDATE 11.30 VIDEO Klaus Iohannis, la ceremoniile de Ziua Nationala: "Niciodata, in ultimele decenii, nu am intampinat 1 Decembrie cu atata ingrijorare si strangere de inima"

UPDATE 11.00. Ceremonia de la Arcul de Triumf a inceput cu intonarea imnului national.

La eveniment este prezent presedintele Klaus Iohannis, care a depus o coroana de flori.

Google sarbatoreste Ziua Romaniei intr-un mod inedit

Toate semnificatiile Zilei Nationale a Romaniei

Ziua Nationala a Romaniei - Alexandru Tomescu interpreteaza imnul pe Stradivarius Elder-Voicu

Dramele romanilor care au facut Marea Unire: anchetati de Securitate si ucisi in chinuri. "Am ramas singur in viata, sortit sa infrunt prabusirea maretei opere"

Anul acesta, pe sub Arcul de Triumf nu vor defila militarii si nici tehnica din dotare a Armatei, iar fortele aeriene nu vor survola piata. O ceremonie restransa, la care va participa si seful statului, va fi organizata incepand cu ora 11. Din cauza restrictiilor sanitare, publicul nu poate sa participe la eveniment.

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apararii Nationale vor participa, marti, incepand cu ora 11.00, la ceremonia oficiala in format restrans, organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei in Piata Arcul de Triumf.

Potrivit MApN, pe timpul ceremoniei se va tine un moment de reculegere in memoria eroilor romani cazuti pe campurile de batalie pentru reintregirea neamului romanesc si a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar presedintele Klaus Iohannis va depune o coroana de flori si va sustine o alocutiune.

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfasura cu respectarea stricta a prevederilor legale referitoare la prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu ocazia Zilei Nationale, reprezentanti ai Armatei Romaniei vor participa, la solicitarea si cu sprijinul autoritatilor locale, la pregatirea, organizarea si desfasurarea de ceremonii de mica amploare in unele garnizoane in care sunt dislocate mari unitati si unitati militare, iar militarii aflati in misiune in afara teritoriului national vor desfasura ceremonii militare in cadru restrans.

De asemenea, drapelul national va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Pentru buna desfasurare a ceremoniei oficiale organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Brigada Rutiera Bucuresti va dispune masuri pentru asigurarea fluentei in trafic si informarea conducatorilor auto asupra restrictiilor rutiere pe arterele care converg catre Piata Arcul de Triumf.

Pe 25 noiembrie, presedintele Klaus Iohannis preciza ca ceremonia de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf va fi extrem de restransa, fara parada militara si fara participarea publicului larg.

"In acest an, vom onora curajul si sacrificiile inaintasilor nostri facand noi insine sacrificiul de a renunta la bucuria participarii impreuna la manifestarile publice traditionale. Insa cu siguranta vom fi impreuna in spirit ca o natiune puternica mereu unita si solidara atunci cand in joc este chiar salvarea tarii noastre. Din acest motiv, am decis ca ceremonia care avea loc in fiecare an la Arcul de Triumf sa fiu in extrem de restransa, la care sunt invitati ambasadori straini, medici si personal medical", a afirmat Iohannis.

El a spus ca de 1 Decembrie nu va fi o parada militara.

"Va fi, asadar, o ceremonie scurta, fara parada militara si, din pacate, fara participarea publicului larg. Recomandarea expertilor este de a renunta la orice fel de reuniuni si intalniri publice sau private, fiindca acestea accelereaza raspandirea virusului. Sunt recomandari pe care va indemn sa le respectam inclusiv de 1 Decembrie", a transmis atunci seful statului.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#ceremonie, #Ziua Nationala a Romaniei, #1 decembrie, #1 decembrie Romania , #armata