Americanii se invata cu tancurile romanesti (Galerie foto)

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 12:01
14504 citiri
Americanii se invata cu tancurile romanesti (Galerie foto)

Militarii romani si cei americani se antreneaza impreuna in poligonul Smardan, zilele acestea, in cadrul celui mai amplu exercitiu desfasurat in Romania in ultimii ani - Wind Spring 2015.

Manevrele militare comune au rolul de a le permite participantilor sa se familiarizeze cu tehnica de lupta, tactica si strategia specifice fiecarei natiuni.

Astfel, militari romani si moldoveni au ocazia sa se antreneze cot la cot cu americani si britanici chiar in tara noastra.

La randul lor, soldatii americanii din Regimentul 2 Cavalerie fac cunostinta cu batranul tanc romanesc TR-85 M1 Bizonul al Fortelor Terestre Romane.

Fortele terestre iau cu asalt Bucurestiul, secondate de blindate americane (Galerie foto)

Fortele NATO au inceput antrenamentele la sfarsitul saptamanii trecute si vor continua schimbul de experienta pana la finalul lunii aprilie.

La exercitiile militare din judetul Galati participa 1.500 de militari romani, 400 de soldati americani, 170 de britanici si 26 de militari din Republica Moldova.

Blindatele americane Stryker, desfasurate in cadrul exercitiului din poligonul Smardan, vor fi prezentate si la Bucuresti, miercuri, 22 aprilie, in Parcul Carol.

Imagini inedite din poligonul Smardan:

Exercise Wind Spring, Smardan Training Area, Romania via the good people at 2d Cavalry Regiment: http://goo.gl/qpPF07 #Allies

Posted by U.S. Mission to NATO on Sunday, April 19, 2015

In acelasi timp, alti militari romani se antreneaza in Germania, la Hohenfels, impreuna cu soldati din Albania, Armenia, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Marea Britanie, Moldova, Polonia, Statele Unite, Suedia si Turcia, in cadrul exercitiului Saber Junction 2015.

Armata romana apara un sat din Germania de inamicii americani (Video)

In total, peste 4.700 de militari din tari NATO si partenere invata cum sa colaboreze si cum sa lupte impreuna, ca o singura forta.

Intre timp, parasutistii americani isi exerseaza salturile in Italia, puscasii marini se antreneaza in Portugalia, iar 13.000 de marinari si aviatori din 14 tari membre si partenere NATO au iesit impreuna pe mare in cadru exercitiului Joint Warrior.

Desfasurarea de forte vine in urma tensiunilor generate de implicarea Rusiei in conflictul din Ucraina si anexarea Crimeii.

Extrem de importante in acest context sunt si exercitiile militare din statele baltice, care vor participa de anul viitor cu 1.000 de militari la Forta de Reactie Rapida a NATO, dar si din Polonia, tara care s-a aratat ingrijorata de politica Rusiei si a cerut suplimentarea efectivelor militare aliate pe teritoriul sau.

The Baltic battalion of up to a thousand soldiers from Latvia, Estonia and Lithuania trains together as they prepare to join the 2016 rotation of the NATO Response Force (NRF). Made up of land, air, maritime and special operations forces, the NRF can deploy quickly, wherever needed.

Posted by NATO on Thursday, April 16, 2015

Citeste si:
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Reprezentanţii societăţii civile din Iaşi susţin că George Simion caută să se victimizeze şi nu exclud ca incidentul de luni, 24 ianuarie, cu tânărul care l-a stropit cu cerneală să...
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproșat Gabrielei Firea că greva de la STB București va afecta imaginea partidului, în condițiile în care liderul de sindicat care a oprit autobuzele în...