Americanii au dublat numarul de avioane F-16 din Romania, pentru a descuraja agresiunea Rusiei

Vineri, 10 Mai 2019, ora 16:41
12517 citiri
Americanii au dublat numarul de avioane F-16 din Romania, pentru a descuraja agresiunea Rusiei
Foto: Arhiva Pixabay

Statele Unite ale Americii au trimis in Romania 12 avioane F-16, dubland capacitatea de lupta aeriana a tarii, pentru a descuraja o eventuala agresiune a Rusiei.

Peste 250 de piloti si 12 avioane de lupta F-16, de la Fort Worth, escadrila de lupte din Texas, au fost trimise in Romania, in luna mai, pentru a consolida apararea regionala si pentru a descuraja posibila agresiune rusa.

"Il avem pe vecinul nostru prietenos in partea de est, care uneori pune multa presiune nu doar asupra tarii noastre, dar a intregului flanc de est al NATO. Avand Fortele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii in Romania ne asiguram ca orice posibila agresiune va fi contracarata imediat si i-ar face (pe rusi) sa se gandeasca de doua ori inainte sa vina aici", a declarat maiorul Cosmin Tanase, care a lucrat alaturi de pilotii americani.

"Desigur, avem si noi avioanele noastre, dar faptul ca avem o duzina de avioane americane ne va ajuta si mai mult", a adaugat acesta, citat de Stars and Stripes.

Aceasta mobilizare face parte din misiunea SUA de a reasigura aliatii din Europa, prin pozitionarea de trupe si echipamente la frontierele estice ale NATO.

"Cred ca prezenta noastra aici in regiune si faptul ca lucram cu aliatii nostri, precum Romania, va descuraja orice agresiune. Securitatea in Europa este esentiala pentru securitatea din Statele Unite, iar misiunile de acest gen ajuta la consolidarea Europei si a Aliantei NATO", a declarat la randul sau lt. col. Josh Padgett.

#SUA trimis avioane Romania, #avioane F 16 Romania , #armata