Anunt crucial de la Ministerul Apararii despre mobilizarea rezervistilor si recrutarea tinerilor din Romania

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 09:49
29949 citiri
Anunt crucial de la Ministerul Apararii despre mobilizarea rezervistilor si recrutarea tinerilor din Romania
Foto: Ministerul Apararii

Ministerul Apararii Nationale precizeaza intr-un comunicat remis presei vineri dimineata care este situatia reala in legatura cu mobilizarea rezervistilor si recrutarea tinerilor din Romania.

MApN subliniaza inca o data ca nu a fost declansat niciun proces de mobilizare a rezervistilor sau de recrutare a tinerilor in contextul crizei din Ucraina, dupa ce in mass-media au reaparut o serie de speculatii pe aceasta tema.

"Ministerul Apararii Nationale infirma categoric existenta vreunui proces de mobilizare a rezervistilor si de recrutare a tinerilor pe teritoriul Romaniei. Mobilizarea rezervistilor si incorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea starii de razboi sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/2009 privind regimul starii de mobilizare partiala sau totala a fortelor armate si al starii de razboi", se precizeaza in documentul remis Ziare.com de MApN.

Negocierile-maraton de la Minsk, intre presedintii Rusiei, Ucrainei si Frantei si cancelarul Germaniei, reuniti pentru a gasi o solutie la criza din Ucraina, s-au incheiat joi la pranz, dupa ce au inceput miercuri seara.

Dupa mai bine de 16 ore de discutii, presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat ca s-a ajuns la o intelegere. Acordul de pace va intra in vigoare la data de 15 februarie.

In sfarsit, pace in Ucraina? Reactia diplomatiei romane, dupa acordul de la Minsk

Ce prevede acordul de la Minsk pentru pace in Ucraina

Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca Romania se va implica diplomatic in rezolvarea conflictului din Ucraina.

Iohannis, la Consiliul European: Romania intelege conflictul din Ucraina, ne vom implica in rezolvarea lui

In acest context, in mass-media au fost reluate o serie de speculatii aparute inca de anul trecut cu privire la o posibila mobilizare a rezervistilor romani si a tinerilor.

Astfel, in primavara trecuta, in contextul crizei din Ucraina, a fost aprobat si publicat in Monitorul Oficial modelul formularului medical pe care tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani vor trebui sa il prezinte la comisiile locale de recrutare-incorporare pentru a fi inrolati in caz de razboi.

In presa au aparut o serie de articole legate de o iminenta mobilizare in Romania, subiectul fiind reluat si zilele acestea de unele organe de presa.

C.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#mobilizare rezervisti, #mobilizare armata tineri, #mobilizare rezervisti Ucraina , #armata