Ministrul Economiei: „Armata Română are nevoie de transportoarele Piranha şi acestea trebuie fabricate în România”

Luni, 13 Septembrie 2021, ora 19:26
6063 citiri
Ministrul Economiei: „Armata Română are nevoie de transportoarele Piranha şi acestea trebuie fabricate în România”
General Dynamics și Romarm s-ar putea asocia pentru fabricarea transportoarelor Piranha FOTO Capital.ro

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a discutat luni cu reprezentanţii General Dynamics despre etapa a II-a a contractului de achiziţie de către Ministerul Apărării a transportoarelor Piranha, precum şi despre asocierea dintre ROMARM şi GD, cu privire la fabricarea acestora în România.

"Armata Română are nevoie de aceste transportoare şi, conform contractului de offset, acestea trebuie fabricate în România. O posibilă achiziţie a UM Bucureşti de către General Dynamics nu este exclusă, dar procedura va dura ceva timp şi până atunci trebuie să ne organizăm pentru fabricarea în România a transportoarelor, aşa cum a fost stabilită prin contractul offset", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

La discuții au mai participat directorul CN ROMARM, Ţuţu Gabriel, iar din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului secretarul de stat Daniela Nicolescu, directorul Direcţiei Industria de Apărare, Ruxandra Anghel, şi directorul Direcţiei Generale Administrarea Participaţiilor Statului, Manafu Adrian.

"Am transmis că încurajez investiţiile şi îmi doresc ca industria de apărare din ţara noastră să fie una performantă şi cu produse de top", a subliniat Virgil Popescu.

#Romarm contracte, #romarm transportoare, #transportor piranha, #virgil popescu , #armata