Baza romaneasca din Afganistan, atacata cu rachete - Ponta, adapostit in buncar UPDATE

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 12:14
25088 citiri
Baza romaneasca din Afganistan, atacata cu rachete - Ponta, adapostit in buncar UPDATE
Foto: Arhiva

Baza romaneasca din Kandahar a fost atacata cu rachete, duminica, iar premierul Victor Ponta, aflat in vizita la militarii nostri, a fost adapostit intr-un buncar, alaturi de alti civili.

Potrivit televiziunilor de stiri, baza militara a Romaniei din Afganistan a fost atacata de rachete, in jurul pranzului, iar alarma a inceput sa sune, astfel ca toti civilii au fost urcati in masini blindate si dusi intr-un buncar.

"Sa speram ca nu este pericolul atat de mare incat sa pericliteze siguranta romanilor de acolo. Noi avem norocul ca trupele de acolo sunt foarte bine pregatite, protocolul este foarte strict si clar", a declarat fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu, la Antena 3.

UPDATE Dupa cateva zeci de minute, alarma a incetat, iar civilii au iesit din buncar, informeaza B1 TV. Informatii oficiale nu au fost insa deocamdata transmise presei, cu privire la acest incident. Antena 3 transmite ca urmeaza depunerea de coroane de flori la o troita din baza militara, la care participa si premierul Ponta.

"Cand a sunat alarma, am crezut ca e o gluma, un exercitiu. Cand i-am vazut pe militari, mi-am dat sema ca nu e o gluma si am fost foarte disciplinat", a declarat ulterior prim-ministrul, intr-o conferinta de presa.

Ponta, despre atacul din Afganistan: Am crezut ca e o gluma. Hai la avion! Mai avem avion?

Printre oficialii romani care au fost dusi la adapost se numara si vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii, Mircea Dusa. De asemenea, si jurnalistii au fost dusi in buncar.

Militarii romani se retrag din Afganistan. Ponta, Dusa si Oprea, prezenti la ceremonii

Toti se afla duminica in Kandahar cu ocazia ceremoniei de incepere a retragerii trupelor romane din Afganistan, la 12 ani de cand primii militari din Romania au ajuns in aceasta tara. Nu mai putin de 25.000 de soldati a trimis Romania la actiunile NATO din Afganistan in cei 12 ani.

Cei aproape 2.000 de militari romani aflati in Afganistan se vor retrage treptat, in urmatoarele 12 luni. Ei au participat la aproximativ 1.900 de misiuni. Toate tarile care au militari in aceasta zona isi vor retrage trupele gradual. Aproape 3.400 de militari NATO au murit de cand organizatia si-a inceput misiunea in Afganistan.

Romanii nu vor parasi complet Afganistanul, tara noastra urmand sa contribuie cu 200 de oameni la misiunea Resolute Suport a NATO, de antrenament si instructaj al armatei din aceasta tara, care va incepe in anul 2015.

F.N.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#atac rachete baza Kandahar, #baza romaneasca Afganistan atacata, #Ponta buncar Afganistan, #retragere militari Afganistan, #Ponta retragere militari, #militari romani retragere Afganistan , #armata