Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ce fac Iohannis si Tudose de Ziua Armatei. Programul ceremoniilor

Miercuri, 25 Octombrie 2017, ora 09:17
3394 citiri
Ce fac Iohannis si Tudose de Ziua Armatei. Programul ceremoniilor
Foto: Arhiva MApN/Valentin Ciobarca

La 25 octombrie este sarbatorita Ziua Armatei Romaniei. Va fi marcata, si in acest an, prin ceremonii militare si religioase, depuneri de coroane la mormintele si monumentele dedicate eroilor, precum si prin manifestari culturale tematice.

In plus, va fi arborat drapelul national la sediile institutiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si vor fi organizate ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in teatrele de operatii si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai Apararii, potrivit MApN.

Programul lui Iohannis, Tudose si Fifor

Presedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose si ministrul Apararii, Mihai Fifor, vor participa la ceremonia militara, care va avea loc in Parcul Carol din Capitala, de la ora 15:00.

Mai devreme, Tudose va fi prezent la Carei, in judetul Satu Mare, unde la Ansamblul Monumental "Glorie Ostasului Roman" va avea loc, de la ora 12:00, o ceremonie militara de depunere de coroane de flori. La acelasi eveniment va fi prezent si Mihai Fifor, care de dimineata, incepand cu ora 8:30, a fost la ceremonia militara de depunere de coroane de flori de la Monumentul Eroilor din Paulis, judetul Arad.

Dupa ceremonia din Parcul Carol, ministrul Apararii va participa la depunerea juramantului militar de catre studenti si cursanti din institutii militare de invatamant.

De la ora 17:00, Fifor va sustine o videoconferinta cu militarii romani aflati in teatrele de operatii, iar de la ora 21:45 va asista la un concert al Muzicii Reprezentative a MApN desfasurat la Beraria H, din Parcul Herastrau.

Ceremoniile din tara

Marina Militara organizeaza ceremonialuri si festivitati omagiale in garnizoanele militare Constanta, Mangalia, Braila, Babadag si Tulcea.

Potrivit Statului Major al Fortelor Navale Romane, la Constanta, in Piata Ovidiu, este programata de la ora 10:00 o ceremonie militara si religioasa, iar de la ora 11:00, va fi prezentata publicului o expozitie de tehnica, armament si echipamente militare din dotarea Fortelor Navale si a Fortelor Terestre.

Seara, de la ora 19:00, organizatorii au pregatit o retragere cu torte a marinarilor militari, pe traseul Piata Ovidiu - bulevardul Tomis - Palatul Administrativ.

La Mangalia, o ceremonie militara si religioasa va fi organizata in Piata Republicii, in intervalul orar 10:00-11:00, iar de la ora 17:00, Clubul artelor Solteris prezinta, la cercul militar din localitate, un recital de poezie dedicat Zilei Armatei Romaniei.

In Tulcea, festivitatile dedicate Zilei Armatei Romane vor incepe la ora 10:00, cu depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor, iar de la ora 11:00, publicul este invitat sa viziteze expozitia de tehnica si armament prezentata de militarii Batalionului 307 Infanterie Marina in Piata Tricolorului.

La Braila, ceremonia militara si religioasa va avea loc in Piata Independentei, la Monumentul Sublocotenentului Erou Ecaterina Teodoroiu, incepand cu ora 10:00, iar de la ora 11:00, marinarii militari le vor prezenta elevilor Colegiului National "Gheorghe M. Murgoci" o expozitie de tehnica si echipamente militare. Seara, militarii braileni se vor retrage cu torte, incepand cu ora 19:00, pe traseul Piata Independentei - Catedrala Nasterea Domnului.

In orasul Babadag, ceremonia militara si religioasa va avea loc la Monumentul eroilor, in intervalul orar 10:00-11:00.

In Brasov, Brigada 2 Vanatori de Munte "Sarmizegetusa" organizeaza, incepand cu ora 11:45, un ceremonial militar si religios cu depunere de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor Sprenghi.

De la ora 19:00, va avea loc retragerea cu torte pe traseul Piata Sfatului - str. Muresenilor - bulevardul 15 Noiembrie - sediul Comandamentului Brigazii 2 Vanatori de Munte "Sarmizegetusa".

Drapelul Romaniei va fi intregit de Stafeta Veteranilor

Drapelul Romaniei va fi intregit miercuri la Carei de reprezentantii Stafetei Veteranilor Invictus. Este primul an in care stafeta parcurge trei trasee, fiecare avand desemnata o culoare a tricolorului: traseul Iasi - Carei poarta culoarea albastra, traseul Bucuresti - Carei poarta culoarea galbena si traseul Craiova - Carei poarta culoarea rosie.

Stafeta Veteranilor Invictus 2017 a presupus alergare pe 35 de tronsoane, masurand un total de 2.396 de kilometri, de catre aproximativ o suta de voluntari, biciclisti insotitori si coordonatori pe trei trasee, care se vor reuni la Carei, ultima localitate romaneasca eliberata in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ziua Armatei 2017 Iohannis Tudose , #armata
Comentarii