Fortele terestre iau cu asalt Parcul Carol, secondate de blindate americane (Galerie foto)

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 10:26
16144 citiri
Fortele terestre iau cu asalt Parcul Carol, secondate de blindate americane (Galerie foto)
Foto: defenseimagery.mil

Infanteristii romani ies la parada in centrul Bucurestiului, pentru a marca Ziua Fortelor Terestre, cu tehnica de lupta, muzica militara si transportoare blindate americane.

Militarii romani au pregatit pentru zilele urmatoare o serie de evenimente si demonstratii spectaculoase in toata tara, inaintea zilei de 23 aprilie, cand infanteristii aniverseaza Ziua Fortelor Terestre, chiar de Sf. Gheorghe.

Armata romana apara un sat din Germania de inamicii americani - exercitiu militar NATO (Video)

Printre cele mai interesante se numara expozitia de tehnica militara de la Bucuresti, unde vor ajunge anul acesta si blindatele cavaleriei mecanizate a SUA.

Va prezentam in continuare cele mai interesante puncte de pe agenda Fortelor Terestre:

  • Miercuri, 22 aprilie
  • Expozitie de tehnica militara, exercitii demonstrative si promovarea carierei militare in Parcul Carol din Bucuresti, concerte de fanfara si exercitii Drill-Team sustinute de Regimentul 30 Garda, pe tot parcursul zilei, de la 14:00 la 20:00.

    Aici vor participa si militari americani din Regimentul 2 Cavalerie al USAEUR, care vor prezenta celebrele transportoare blindate IAV Stryker (8x8), care servesc in clipa de fata 9 brigazi ale armatei SUA si au fost extrem de apreciate in Afganistan.

Tancuri, elicoptere si masini de lupta pe dealurile Galatiului - imagini spectaculoase

Foto: military.com

  • In cursul diminetii, de la ora 09:00, are loc si o ceremonie militara cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor si decorarea drapelului de lupta al Statului Major al Fortelor Terestre, in memoria militarilor romani cazuti la datorie.
    • Joi, 23 aprilie
    • Adunarea festiva prilejuita de Ziua Fortelor Terestre (11:00-12:00) va fi urmata spre seara de o spectaculoasa retragere cu torte a infanteristilor romani, pe traseul Cercul Militar - Opera Nationala - Palatul Cotroceni - Statul Major al Fortelor Terestre, intre orele 20:00 si 22:00.

    Foto: forter.ro / Plutonier-adjutant Cristian Surugiu (2014)

    Retragerea cu torte din capitala incheie seria evenimentelor dedicate aniversarii Zilei Fortelor Terestre, care a luat startul inca de la inceputul lunii aprilie in unitatile militare din intreaga tara.

    Unul dintre cele mai asteptate evenimente a fost Cupa presei la tir - editia 2015, care a avut loc la finalul saptamanii trecute in poligonul Catelu.

    Ca in fiecare an, jurnalistii bucuresteni au inlocuit condeiul sau microfonul cu pistolul de 9 mm si pusca automata de calibrul 5,45 mm.

    Foto: forter.ro / Plutonier-adjutant Cristian Surugiu

    In poligon s-a aflat si seful Statului Major al Fortelor Terestre, generalul-maior dr. Dumitru Scarlat, care i-a medaliat si felicitat pe cei mai buni tragatori din presa, nu inainte de a trage personal la tinta, pentru a demonstra ca si generalii pot sa puna la nevoie mana pe arma.

    Astazi, 16 aprilie, in poligonul Catelu, Statul Major al Fortelor Terestre a fost gazda reprezentantilor mass-media care au participat la Competitia Ziua Fortelor Terestre - Cupa presei la tir, editia 2015. Felicitari castigatorilor precum si tuturor participantilor!Multumim sponsorilor Competitiei "Ziua Fortelor Terestre - Cupa presei la tir", SC ADINA SRL si Fundatia Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta.Material video realizat de Centrul de Televiziune si Film al Ministerului Apararii Nationale.

    Posted by Fortele Terestre Romane on Thursday, April 16, 2015

    Competitia "Ziua Fortelor Terestre - Cupa presei la tir", editia 2015Foto: Cristian Surugiu

    Posted by Fortele Terestre Romane on Thursday, April 16, 2015

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
    #expozitie militara Parcul Carol, #Ziua Fortelor Terestre 2015, #Cupa Presei tir 2015, #exercitii militare Bucuresti , #armata