Ziare.com

Noaptea generalilor. PSD a reinfiintat divizia Tudor Vladimirescu

de Petrisor Peiu, analist
Duminica, 13 Ianuarie 2019, ora 14:30

   

Noaptea generalilor. PSD a reinfiintat divizia Tudor Vladimirescu
Petrisor Peiu
Iosif Visarionovici Djugasvili (Stalin) a declansat in 15 noiembrie 1943 operatiunea de destructurare a armatei romane, unul dintre stalpii statului roman modern: atunci s-a infiintat, in Uniunea Sovietica, divizia I Infanterie "Tudor Vladimirescu", urmata imediat de catre o alta divizie, "Horia, Closca si Crisan".

Citeste toate textele scrise de Petrisor Peiu pentru Ziare.com

Ambele divizii erau formate din prizonieri romani aflati in lagarele sovietice dupa batalia de la Stalingrad. Membrii diviziei "Tudor Vladimirescu", toti militari onesti pana la prizonierat, au depus un juramant care continea fraza cheie: "Jur sa pastrez cu sfintenie fratia de arme cu Armata Rosie", fraza care a permis, patru ani mai tarziu, distrugerea din interior a Armatei Romane.

Dumitru Petrescu, unul dintre ilegalistii comunisti aflati atunci la Moscova in echipa Ana Pauker, a coordonat efortul de ideologizare a ofiterilor si soldatilor romani din cele doua divizii, adica i-a transformat in uneltele comunizarii viitoare a Armatei.

Divizia "Tudor Vladimirescu" a fost adusa la Bucuresti inca din 31 august 1944, impreuna cu tancurile sovietice, si a fost "integrata" rapid in Armata Romana, participand la razboiul de pe frontul de vest.

Pe 29 decembrie 1947, cu numai o zi inainte de alungarea de pe tron a regelui Mihai, ministrul comunist al Apararii, Emil Bodnaras, isi incununeaza opera de preluare a Armatei prin Ordinul 2808/1947, prin care 30 de generali si 49 de colonei care conduceau Armata au fost inlocuiti cu ofiteri ai unitatii "Tudor Vladimirescu".

PSD, ca ocupantul URSSPSD-ul are un comportament identic cu cel al ocupantului sovietic, in sensul in care, programat astfel prin ADN-ul sau, urmareste cu incrancenare sa isi aserveasca si ultimul atom din Romania.

PSD-ul a fost dintotdeauna urat de catre romani nu pentru ca are vreo ideologie comunista sau pro-ruseasca (chiar daca echipa Iliescu-Militaru ar fi avut-o la inceput, ea a disparut inca din primii ani), ci pentru ca a urmarit cu tenacitate sa isi supuna orice institutie, orice celula, oricat de mica, din societatea romaneasca.

Fiecare guvern FDSN, PDSR sau PSD a fost obsedat de ideea de a isi pune oamenii fideli la conducerea oricarei bucatele a statului roman. In mintea fiecarui lider al PSD se insurubeaza cate un dracusor care nu-i da acestuia pace pana cand nu isi aserveste ultima taraba din cea din urma piata a tarii.

De-a lungul timpului nicio institutie nu a scapat furiei acaparatoare a psd-istilor: politia, justitia, procuratura, biserica, federatia de fotbal, masoneria, toate care nu erau, legal, in buzunarul guvernelor PSD, au fost infiltrate si supuse, le-au fost adusi sefi loiali liderilor PSD sau macar s-a incercat aceasta.

Ei bine, nici Liviu Dragnea nu putea sa gandeasca altfel: dupa ce s-a umplut de ridicol cu plantarea unor "piti" de-ale marelui sau vizir, Darius Valcov, la conducerea Fiscului sau chiar a Agentiei Medicamentului, arendasul din Alexandria a declansat operatiunea de acaparare a uneia dintre ultimele redute care au scapat pana acum psd-izarii: Armata.

Se stie ca Dragnea nu se incurca de legeConform legii, Armata Romana este condusa, din punct de vedere militar, de catre un grup de cinci oameni, seful Statului Major al Apararii, loctiitorul acestuia si cei trei sefi ai statelor majore ale celor trei forte ale armatei: fortele terestre, fortele aeriene si fortele navale.

Toti acesti cinci oameni sunt numiti, prin lege, de catre comandantul Armatei, presedintele tarii, la propunerea ministrului Apararii. Seful Statului Major General este ofiterul roman cu cea mai inalta pozitie militara si conduce, din punct de vedere militar, Armata, fiind numit pentru o perioada de 4 ani.

Ei bine, pentru ca mandatul actualului sef al Armatei expira in decembrie 2018, psd-istii lui Dragnea s-au gandit ca este o buna ocazie sa preia si controlul fortelor armate ale tarii. Si, pentru ca PSD este un tanc dispus sa calce totul sub senile pentru a-si impune suzeranitatea feudala, nu s-a impiedicat catusi de putin de lege, ba chiar a sfidat-o cu nerusinare.

Cazul incercarii de ocupare a Armatei de catre divizia "Tudor Vladimirescu" a lui Dragnea este extrem de simplu din punct de vedere legal: prin lege, presedintele numeste seful Statului Major al Apararii, la propunerea ministrului de resort, dintr-o lista extrem de scurta si precisa, de fix patru oameni: loctiitorul sefului de stat major general in functie plus cei trei sefi de stat major ai fortelor militare (terestre, aeriene si navale), aflati in functie. Simplu, nu?

Da, dar oricine cunoaste PSD-ul stie ca orice numire in Romania de azi se face cu stirea si acceptul unui singur om (Dragnea) si numai dupa ce cel care urmeaza sa fie numit a acceptat suzeranitatea stapanului absolut al tarii.

PSD-ul are pe mana Ministerul Apararii de doi ani si ar fi avut timp berechet sa procedeze legal la propunerea noului sef al Armatei. Dragnea a avut la dispozitie 730 de zile si patru ministri sa faca o propunere legala la conducerea Armatei, dar nu l-a interesat! El a facut-o in stilul sau fanariot: abia pe 14 decembrie 2018, Beniamin Les (rotunjorul trimis de Stapan a doua oara sa pastoreasca Apararea) trimite o scrisoare presedintelui, in care ii cere simultan doua lucruri: sa il accepte pe generalul Scarlat sef al Statului Major al Fortelor Terestre la punctul 1 si sa il numeasca sef al Statului Major al Apararii pe acelasi Scarlat la punctul 2, pe aceeasi hartie, in aceeasi zi.

Este adevarat ca PSD-ul a folosit de multe ori in istorie acest truc cand cucerea cate o institutie: in aceeasi zi, dimineata, ministrii zelosi isi angajau oamenii in diverse institutii si la pranz ii si numeau la conducerea acelor institutii, din calitatea de, nu-i asa, deja specialisti.

Numai ca de data asta, PSD-ul a trecut o linie rosie: a procedat in stilul sau feudal chiar cu Armata, singurul lucru pentru care mai suntem si noi respectati printre tarile NATO!

Armata condusa de un general contestat chiar de ministrul Apararii!Si daca macar s-ar fi oprit aici! Numai ca liniile rosii incalcate conduc la alte linii rosii incalcate, astfel incat dupa ce Iohannis a salvat ce se mai putea salva si i-a prelungit mandatul actualului sef al Armatei, generalul Ciuca, PSD nu s-a putut opri din ridicol si a decis sa conteste decretul de prelungire.

Daca nu a reusit sa provoace o numire ilegala in fruntea Armatei, ministrul Apararii a decis sa arunce corpul ofiteresc in haos, instituind starea de incertitudine la varful lantului de comanda. Astazi, Armata Romana are la comanda un general contestat chiar de ministrul Apararii!

Vi se pare ca asta poate sa mai fie o armata functionala? Oare cine ar pleca la moarte respectand ordinul unui sef indoielnic?

Cat priveste cererea de suspendare a decretului de prelungire, aici absurdul atinge cote inimaginabile: daca vreo instanta stahanovista va admite suspendarea executarii, vom avea o armata fara comanda, victima sigura.

Dar daca inamicul ne va ataca chiar atunci? Va exista cineva credibil care sa comande Armata? Asta ca sa nu mai amintim ridicolul absolut al ideii de atacare in contencios administrativ a prelungirii mandatului generalului Ciuca: adica ministrul Apararii, specialistul in merceologie Beni de la Satu Mare, chiar crede ca la prelungirea mandatului unui om aflat in functie trebuie reluata procedura de avizare a acestuia?

Pai de ce nu il trimite Beni pe colonelul jurist Cipu sa participe la cursul de Drept Administrativ (sau poate la seminar, ca e mai usor) din anul I sau II de la Facultatea de Drept?

Miza - 10 miliarde de euroFortarea preluarii Armatei de catre echipa lui Dragnea in acest mod are si o miza foarte mare: cei 2% din PIB (adica vreo 10 miliarde de euro in ultimii doi ani de guvern PSD) pe care Romania ar trebui sa ii cheltuie anual pentru aparare.

Bani pe care oamenii lui Dragnea de la Aparare incearca demult sa ii cheltuie cum vor ei, dar nu-i pot cheltui chiar asa daca nu controleaza Armata
.

Hai sa ne uitam si pe istoria ultimilor ani si sa observam cum a inceput asaltul PSD-ist asupra bugetului militar: cu ideea trasnita de a-i oferi, prin incredintare directa, unei firme a lui Elliot Broidy, cel care l-a ajutat pe Dragnea sa faca pe chelnerul la inaugurarea mandatului Trump, a unui mizilic de contract de pana la un miliard de dolari, vizand cumpararea unui sistem de conducere electronica integrata a Armatei (C4ISR, in limbaj militar).

Adica, prin februarie 2018, lobbiy-stul lobbiy-stului Broidy plus echipa de zgomote PSD-iste au incercat sa cadoriseasca cu multe sute de milioane de dolari o firma nou-infiintata, care nu avea acces la tehnologia pe care planuiau s-o cumpere romanii (tehnologie altminteri detinuta de numai trei-patru firme la nivel mondial).

Numai ca povestea n-a tinut si au mai facut de ras si un important ziar care a trebuit sa-si stearga de pe servere stirea buclucasa (uitand de posibilitatea unor "print-screen"-uri facute la timp).


Daca ne dam un pas in spate si privim imaginea de ansamblu, o sa intelegem imediat jocul echipei Dragnea: de curand l-au mutat de la Ministerul Apararii intr-o camaruta la subsolul partidului pe povestitorul Fifor si l-au adus in locul lui pe rotofeiul Beniamin Les care s-a specializat fix un an in fotoliul de secretar de stat responsabil de inzestrare, adica omul cu banul din minister.

Istoria lui Beni cu baniiExperienta de viata a lui Beni de la inzestrare include si cumpararea, la nici doua luni de la numire, in ajunul Craciunului (24 decembrie 2014), fara licitatie (evident!) a unui mizilic de peste 100 de milioane de euro de rachete Eurospike. Adica in ajunul Craciunului, in loc sa-si impodobeasca bradul, abia venit de doua luni de la editarea de manuale de merceologie in Satu Mare, Beniamin Les se apuca si cumpara rachete de la firma germana Eurospike.

Oare merceologia sa-l fi impiedicat sa afle ca a dat 100 de milioane de euro pe niste rachete fabricate de Rafael in Israel si doar ambalate in Germania, pentru a fi vandute Romaniei cu un pret dublu? Ei, as! Beni recidiveaza si un an mai tarziu cand se ocupa de inzestrare si sub tacerea aprobatoare a tehnocratului Julien Ciolos.

E drept ca Les s-a retras strategic din post cu numai doua luni inainte de inevitabilul ajun al Craciunului 2016 cand, sub tacerea in franceza a premierului #rezist, Romania cumpara din nou aceleasi rachete Rafael pe care cineva pusese eticheta cu Eurospike.

Pe bune, Beni si echipa chiar n-au altceva mai bun de facut de Craciun decat sa cumpere rachete fara licitatie din Germania? De ce nu cumpara bomboane pentru brad? Sau caltabos? Oricum, dupa figura, Les pare mai degraba un gurmand...

Les s-a retras in octombrie 2016 din functia de secretar de stat numai pentru a lupta in campania electorala impotriva tiraniei sorosiste a guvernului din care facuse parte. Si cum campania a avut mare succes, specialistul in merceologie devine ministrul Apararii in ianuarie 2017.

Un bun prilej sa reia legaturile cu Catalin Moraru, fostul sau loctiitor de la Departamentul de Inzestrare, si sa incerce sa finalizeze o alta afacere "de succes": cumpararea de drone de la firma Aeronautics dupa o licitatie "cu cantec" pe care amicul Moraru o ghidonase astfel incat sa fie castigata de o companie care nici nu avea produsul pe care romanii il doreau.

Cam la fel cu afacerea Circinius, cea destinata lui Broidy, si afacerea dronelor a cazut, ca prea era cusuta cu ata alba.

Si-uite asa, pana acum nici Les, nici Fifor nu au reusit sa aduca pe altarul PSD-ului ofranda vreunui contract comandat de sub mustata de langa domnisoara Irina. Sa nu devii nervos si sa pleci in concediu in Maldive?

Intre timp, PSD-ul nu a stat cu mainile in san, ci a mai ocupat niste cazarmi, aducand la conducerea firmei care cheltuie cei 2% din PIB pentru inzestrare pe "simpaticul" Misa Popic, unul dintre oamenii de profesie director in ultimii zeci de ani, dar care nu a uitat pe nicaieri un CV. Adica, oameni buni, ca o incununare a transparentei regimului democratic Dragnea, Romtehnica va cheltui miliardele de euro pentru inzestrare pe semnatura unei fantome?

Chiar nu au dreptul romanii sa afle cine este directorul care va semna contracte de miliarde de euro in fiecare an?
Sau sa fie o explicatie mai simpla, cum ar fi aceea ca PSD a pus la Romtehnica o persoana de 70 de ani!!! Ei, nu-i nimic, pensionarul Popic face echipa buna cu mai tanarul sau prieten, Andrei Ignat, un craiovean de doar 38 de ani, numit de Dragnea secretar de stat pentru inzestrare, adica un mic Les in devenire.

Poate ca asa intelege PSD teoria mediei aritmetice: in medie cuplul Ignat-Popic are varsta si experienta ideala pentru a cheltui 2% din PIB-ul national in fiecare an... Iar Ignat va invata din mers, nu are importanta ca zidurile ministerului soptesc ca uneori miroase ciudat si este exagerat de vesel pe la 9 dimineata.

Ce prilej mai minunat pentru echipa Ignat-Popic sa iasa in lume decat demult inceputa si mult-dezbatuta licitatie de cumparare a corvetelor! Aici batranelul si cocoselul ar putea sa cheltuie asa cum "trebuie" aproape 2 miliarde de dolari, din care valoarea navelor nici nu atinge jumatate, restul fiind armele montate pe vase, arme asupra carora achizitorul are un cuvant greu de spus, greu cat o indicatie venita de sub intaia mustata a natiunii.

E clar acum de ce vrea PSD-ul sa isi supuna Armata? De ce vrea PSD-ul sa scape de generalul Ciuca, actualul sef al Armatei? Nu au nevoie de martori in minister, ei vor sa fie singuri.

Razboi pe Armata. Tot ca rusiiDe ce or fi ales sa nu respecte legea si sa ii "prinda mana la spate" lui Iohannis? Poate au avut nevoie de un nou razboi, sa testeze vigilenta lui Iohannis.

In definitiv, cam asta fac si pilotii rusi in Marea Neagra: din cand in cand intra "din greseala" in spatiul nostru aerian sa testeze reactia noastra si a aliatilor, sa vada ce avioane se ridica de la sol si cat de repede ii intercepteaza, sa vada daca Romania face mare caz de violarea repetata a spatiului aerian.

Daca Iohannis ar fi cedat si Armata ar fi avut un nou sef, instalat in mod ilegal, PSD-ul ar fi avut pe cine sa santajeze. Dar militarii romani, dintr-o tara NATO aflata la granita aliantei, ar fi avut o structura de decizie neclara si vulnerabila. Pana la urma, intr-o armata singurul lucru indiscutabil este lantul de comanda.

A! Dar era sa uit sa-i amintesc generalului Mitica damboviteanul savuroasa epigrama pe care Pastorel i-o dedica primului comandant al diviziei "Tudor Vladimirescu", colonelul Cambrea:

"Din falnic vanator de munte

Mi te-a facut Ana Pandur

Intai ti-a infipt o stea in frunte

Si-apoi un Debretin...in c..r."

Petrisor Gabriel Peiu este doctor al Universitatii Politehnica din Bucuresti (1996), a fost consilier al premierului Radu Vasile (1998-1999) si al premierului Adrian Nastase (2001-2002), subsecretar de stat pentru politici economice (2002-2003) si vicepresedinte al Agentiei pentru Investitii Straine (2003-2004). Este coordonator al Departamentului de Analize Economice al Fundatiei Universitare a Marii Negre (FUMN).

Despre ce vrei sa scriem?
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 51731 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
32 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Concluzia este una singura: psd distruge Romania in tot ceea ce face

el in politica romaneasca !

 

 

natia romana a fost din vremuri stravechi vasala orientului si..

apoi a imperiului rus. Ca denigram trecutul,nu-i problema,dar istoria noastra,limba(partial),cultura si obiceiurile sunt legate de Rasarit si Biserica Ortodoxa. Nu vom fi niciodata parte e Occidentului,degeaba ne umilim...in toata istoria noastra milenara n-am fost nici macar o zi Stat Independent

 

 

Era vizibil ca toata tevatura cu o numire la punctul 1, urmata...

...de o avansare la punctul 2 pentru aceeasi persoana era o factura cu scopuri penale!
Dar Petisor Peiu nu se opreste aici, ci dezgroapa "toda la mierda" gastii de la "inzestrare", cu merceologul facut ministru al apararii, loctiitorul lui si alti ajutori de bagatori de seama si tinatori "de sase"!
Ne introduce in catacombele putrede ale puterii pesediste, reprezentata de GIO-Dragnea.
Cat dreaku mai dureaza pana este internat pe viata la Jilava acest inamic public Nº1 al Romaniei?

 

 

Iosif Stalin a mai realizat ceva, imbratisat imediat de structurile

..Romaniei!

"Abuzul in serviciu ca infracțiune nu este o instituție consacrată nici de dreptul roman, nici de codul penal napoleonean. Legiutorii din intreaga istorie universală au suferit de orbul găinii. Ei nu au identificat această faptă a abuzului in serviciu, atat de larg răspandită după opinia șefei DNA, printre cele care se află la baza unor fapte necinstite săvarșite de funcționarii publici. Și tocmai de aceea abuzul in serviciu nu a fost de nimeni incriminat. Pană cand?

Pană cand tătucul popoarelor, Iosif Vissarionovici Stalin, crescut la o școală teologică din Georgia și devenit dictator al Rusiei sovietice și apoi al intregului lagăr socialist, a descoperit că incriminarea abuzului in serviciu, desigur intr-o formă cat mai elastică, ii oferă un mecanism excepțional in scopul epurării rapide a aparatului administrativ al Rusiei mai intai și, apoi, al celorlalte state din lagărul socialist. Pur și simplu trebuiau decapați funcționarii publiciiconsiderați retrograzi, exponenți ai burgheziei, și inlocuiți cu reprezentanți ai poporului muncitor. Pentru că numai astfel putea fi instaurată dictatura proletariatului in intreg mecanismul administrativ central și local al statului de tip nou. Și astfel s-a trezit și Romania, sub comunism, cu această infracțiune a abuzului in serviciu.

Abuzul in serviciu este o instituție perfectibilă. Ea s-a dovedit aptă ca, prin modificări legislative operate ulterior, să cuprindă nu numai o sferă cat mai largă de fapte săvarșite de funcționarii publici, ci și să lărgească treptat chiar și sfera de cuprindere a noțiunii de funcționar public.

Astăzi, aproape in orice circumstanță, orice persoană care este fucționar public sau este doar asimiliată funcționarului public poate deveni oricand subiect al unei anchete penale anticorupție, indiferent ce ar fi făcut și indiferent ce nu ar fi făcut. Dacă ai cumpărat pixuri pentru primărie, ești pasibil să fi săvarșit o infracțiune de abuz in serviciu pentru că, apreciază procurorul sau chiar denunțătorul, ar fi trebuit să cumperi creioane. Și chiar dacă ai cumpăra creioane, ești pasibil să fi săvarșit infracțiunea de abuz in serviciu, pentru că procurorul sau denunțătorul consideră că le-ai cumpărat prea scump. Și pentru a stabili acest lucru, DNA are la indemană, nu-i așa, și un corp de experți. Dar și dacă nu a cumpărat creioane sau pixuri, tot abuz in serviciu se cheamă, pentru că oricand procurorul DNA poate aprecia, tot cu ajutorul denunțătorilor și experților, că ar fi trebuit să cumperi. Iar inexistența creioanelor sau pixurilor i-a creat administrației locale un prejudiciu care, și el, poate fi măsurat de către experți și conduce la confiscarea averii."

 

 

Tardiv si nerealist

Dle Petrisor Peiu!

comparatiile astea cu Urss-ul lui Stalin sunt fumate demult!
Nu se vede clar?? Oficialii UE se inteleg foarte bine cu clica psd, practic nu e mare deosebire intre ei!
Hai lasati-ne cu aburelile astea cu statu de drept si marea justitie europeana! M-am lamurit! Salam alecum!

 

 

De ce ii lasam, de ce le merge?

Dl Peiu are dreptate. PSD-Dragnea-Valcov copiaza intocmai metodele prin care URSS a subjugat Romania dupa 1944. Acesta nu este un partid politic venit la putere, ci o armata de ocupatie pusa pe distrugere, precum cea care care a lasat urme adanci in Romania.
Dintre urmari, niciuna nu a fost atat de grava ca stricarea caracterelor poporului roman pentru multa vreme, prin minciuna si teroare.
Dragnea a invatat bine lectia: imbina forta brutala cu cea a minciunii, nu ii pasa cat de rau distruge, si a distrus mult, ca si Armata Rosie, care a ocupat Romania. De ce nu se teme? Mai mult decat sigur, colaboreaza cu cei care l-au inspirat Probabil, planul este ca in final sa fuga si sa le ofere acelora Romania, in schimbul protectiei.
Intrebarea este de ce ii lasam, de ce le merge? Explicatia este exact acea deteriorare a caracterelor. Inafara de stiinta de a lovi si de a minti, ticalosii se pot baza pe o puzderie de lichele, pe lasitatea elitei si, cel mai grav, pe faptul ca poporul este de mult obisnuit cu acest mod de a fi guvernat.

 

 

mi-aduc aminte o singura chestie...

harta facuta cadou de putin lui dodon...
o amenintare directa facuta la adresa integritatii si suveranitatii romaniei si romanilor...
facuta direct deci de putin...
dar si dragnea ar fi capabil cu mafia din psd sa faca 3 chestii numai ca sa nu aunga la puscarie si numai sa nu-si piarda ei ce-au furat cu atata interes si bataie de cap pentru noi ceilalti in atata ani...
una sa vanda moldova lui dodon,sa vanda transilvania ungurilor si sa vanda muntenia oricui,banatul altui vecin si dobrogea altui vecin...
a doua sa plece cu miliardele intr-o tzara exotica sa-si savureze tzeapa...
a treia sa scape de justitie in acest fel si nepedepsiti...
deci cred ca daca n-am fi in ue si nato am fi ori la mana lui dragnea ori aproape sigur am avea nu soarta ucrainei ci mai rau...
iar mai rau inseemana cele mai sumbre si pesimiste scenarii pentru romaania si romani...
luati amenintzarea lui putin foarte in serios si facetzi ceva cu dragnea si mafia asta din psd...
altfel veti fi pribegi,apatrizi ca sirienii...
ca ori bashar ori dragnea putin ii este indiferent cui ii trimite mercenarii...
si exista totusi ao asemnare cel ptuin ciudata intre siria si romania...
amandoua natiile au ajuns pe primele doua locuri la pribegie...
iar asa cum demonstreaza admirabil autorul se pare ca psd are antecedente in insasi istoria partidului...
si era un domn care spunea ca timpul si spatiul sunt relative...
daca o foaie reprezinta spatiul si pe ea desenam un punct sus si alt punct jos cel mai scurt drum ar fi linie dreapta care repezinta timpul si distanta parcursa in acel spatiu...
dar daca dublam foaia observam cum cele 2 puncte se suprapun si dispare atat timpul cat si distanta si spatiul...
deci ar fi cazul sa indoim filele din istoria romaniei romaniei si a romanilor...
si daca trecutul il stim ca seamana cu prezntul adica in 1944 aveam o mafie si acum tot aceeasi afie inseeamna ca romania si romanii de fapt nu am evoluat ci am ramas prinsi in acelasi spatiu si timp...
si in 1944 rusii erau in pericol dar si in prezent...
iar vrem sa stim viitorul cu rusii si psd trebuie doar sa ne uitam la trecut si la prezent...

 

 

Fugi ba @Polip. Noi sintem deja integrati in Vest

si vom schimba Romania cu tine sau fara tine. Cu PZD sau (mai bine) fara PZD.

Domnule Peiu, sinteti un patriot erudit si curajos. Va multumim din suflet pentru contributia dumneavoastra la progresul Romaniei.

 

 

Bazme si povesti,cu dame si pesti!

...denigrarea armatei romane care a contribuit la refacerea economiei,dupa razboi ! Vezi Doamne,armata a fost sovietizata de aceea a facut Canalul,Transfagarasan,sistem de irigatii...

 

 

Bine punctat!

o singura observatie: "Fiecare guvern FDSN, PDSR sau PSD a fost obsedat de ideea de a isi pune oamenii fideli la conducerea oricarei bucatele a statului roman."
Ce-ar fi daca ati adauga PD - PDL?
Ca doar sangele apa nu se face.

 

 

"asta fac si pilotii rusi in Marea Neagra: din cand in cand intra

"din greseala" in spatiul nostru aerian sa testeze reactia noastra si a aliatilor... sa vada daca Romania face mare caz de violarea repetata a spatiului aerian" - din partea d. Peiu chiar nu mă așteptam. Avioanele rusești nu au incălcat niciodată spațiul aerian romanesc. Lucrurile se petrec cam așa: avioanele rusești se ridică din Crimea, in misiuni de patrulare deasupra Mării Negre. Avioanele NATO (britanice, canadiene) se ridică să le intercepteze (abia așteaptă ocazia, deoarece se contabilizează ca "misiune de luptă", importantă la CV, in plus piloții, deoarece au participat la "misiuni", sunt scutiți ulterior de antrenamente). Se transmite presei un comunicat ambiguu, din care reiese că cine știe ce ispravă eroică au făcut piloții NATO. Uneori presa, din exces de zel sau din neștiință, prezintă faptele ca fiind o incălcare a spațiului aerian romanesc. Nu s-a intamplat niciodată, și d. Peiu ar trebui să știe.

 

 

Astea au fost facute dupa ce rusilor li s-a aratat usa

Oricat de multe pacate au avut, unii conducatori comunisti si unii sefi ai armatei s-au trezit si au inteles ca rusii ne termina si s-au eliberat de tutela.
Numai cei mai tradatori si mai lipsiti de orica urma de caracter, au dat sau dau tara prada rusilor.

 

 

Calmați-va domnule profesor, domnul Peiu n-a dat cu parul,

doar a amintit!
Ca vajnic apărător al intereselor Rusiei pe acest site e de ințeles graba cu care reacționați!

 

 

Cum adică "a amintit"? Poți să amintești ceva ce

s-a intamplat, dar aici nu e cazul. D. Peiu pur și simplu inventează lucruri (sau preia invențiile din presă).

 

 

Bati campii patriei slujind mafia psd-ista !

bla, bla, bla ... Nimic despre infractiunile mari ale psd-istilor !

 

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor