Unul dintre militarii romani raniti in Afganistan a murit

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 16:06
11720 citiri
Unul dintre militarii romani raniti in Afganistan a murit
Foto: Arhiva Ziare.com

Unul dintre militarii romani care au fost raniti, vineri, in Afganistan, a murit.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii, este vorba despre caporalul Madalin Stoica, decedat "in urma unui atac asupra unei patrule romanesti care executa o misiune in regiunea Kandahar din Afganistan".

"Militarul, de 41 de ani, era casatorit si avea un copil. Se afla la prima misiune in teatrele de operatii si era angajat al MApN din anul 2002.

(...) Conducerea Ministerului Apararii Nationale este alaturi de familia indoliata si transmite, in numele intregului personal, sincere condoleante", se mai arata in comunicat.

De asemenea, MApN transmite ca ministrul Mihai Fifor a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Madalin Stoica si a inaintat presedintelui Romaniei propunerea de a-i conferi Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.

Luni, vor fi organizate in unitatile militare din tara si din teatrele de operatii ceremonii de comemorare a militarului cazut la datorie.

Ceilalti doi militari care au fost implicati in incidentul cu o masina capcana si care au fost raniti sunt in continuare sub supraveghere medicala, dar starea lor este stabila, transmite Ministerul Apararii.

Cei raniti sunt caporalul Ionel Buzea si fruntasul Ionel Toma.

"Ei au primit ingrijiri medicale, fiind evacuati pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar", mai informeaza Ministerul Apararii.

Anterior, MApN transmisese ca trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protectia Fortei din Focsani au fost raniti in timpul unei misiuni in zona de responsabilitate.

Incidentul a avut loc in jurul orei 10:00, ora Romaniei, atacul fiind ulterior revendicat de talibani.

"Militarii se aflau intr-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), in regiunea Kandahar, cand un autovehicul capcana (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat in blindatul lor", transmite MApN.

Militarii focsaneni au ajuns in teatrul de operatii din Afganistan in luna august, iar MApN informeaza ca peste 620 de militari romani se afla in Afganistan.

De asemenea, ministerul subliniaza ca, in timpul misiunilor externe, au murit 28 de militari si peste 180 au fost raniti.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#militar ranit Afganistan murit, #caporal Madalin Stoica murit, #caporal roman murit Afganistan, #militar roman mort Afganistan , #armata