Ziua Armatei Romane, sarbatorita cu manifestari in toata tara

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 09:34
3391 citiri
Ziua Armatei Romane, sarbatorita cu manifestari in toata tara
Foto: agenda.ro

Ziua Armatei Romane este sarbatorita, luni, prin arborarea Drapelului National la toate sediile institutiilor militare, precum si ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale.

De asemenea, se vor organiza ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in toate tarile in care Romania are acreditati atasati ai apararii si in teatrele de operatii, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Apararii Nationale (MApN), remis Ziare.com.

In cadrul manifestarilor, se va prezenta Ordinul ministrului apararii nationale, Gabriel Oprea, emis cu prilejul Zilei Armatei Romaniei.

Ceremoniile militare vor avea loc, la Bucuresti, la Monumentul Eroilor din al II-lea Razboi Mondial de la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si la Monumentul inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie, amplasat in fata Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului, precizeaza comunicatul.

Ministrul Gabriel Oprea va depune o coroana de flori in memoria eroilor neamului si va participa la ceremonia militara de la Monumentul inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie.

Militarii Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torte, pe itinerarul Palatul Cercului Militar, Bulevardul Regina Elisabeta, Piata Operei, Piata Leu, Bulevardul General Vasile Milea, mai arata comunicatul.

La Carei, ceremoniile militare si religioase de depuneri de coroane si jerbe de flori vor avea loc in fata Ansambului Monumental. La Cluj-Napoca, o delegatie din cadrul Diviziei 4 Infanterie "GEMINA" va participa, luni, la o ceremonie de depunere de coroane si jerbe de flori la mormintele ostasilor romani din cimitirul Rakoskeresztur, Budapesta.

In Brasov, se va desfasura o ceremonie militara la Cimitirul Eroilor din Sprenghi, iar in Timisoara, ceremonia militara dedicata Zilei Armatei Romaniei se va desfasura la Monumentul Ostasului Roman din Parcul Central al municipiului.

Ceremonii militare se vor desfasura si in Iasi, la Monumentul Eroilor din al II-lea Razboi Mondial si Monumentul Eroului sublocotenent post-mortem Bogdan Valerian Hancu (cimitirul Eternitatea). Militarii din garnizoana Constanta vor participa, de asemenea, la ceremoniile militare desfasurate la Monumentele Eroilor din primul si al II-lea Razboi Mondial din Cimitirul Central.

Statele majore ale categoriilor de forte ale armatei, comandamentele, marile unitati si unitatile militare de pe intreg teritoriul tarii organizeaza, cu acest prilej, Ziua Portilor Deschise si activitati cultural-artistice si sportive, simpozioane, intalniri cu veteranii de razboi, expozitii, gale de filme si spectacole.

In Cehia si Slovacia, Oficiul National pentru Cultul Eroilor va organiza, in zilele de 24 si 25 octombrie, Marsul Comemorativ pentru cinstirea eroilor romani cazuti in Cehoslovacia. Marsul va fi condus de directorul ONCE, iar la eveniment vor participa militari din cadrul Regimentului 30 Garda 'Mihai Viteazul', elevi ai Colegiului Militar Liceal 'Dimitrie Cantemir' din Breaza, precum si reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi.

In tarile in care Romania are acreditati atasati ai apararii se vor organiza expozitii de carte, de publicatii si fotografie, cu tematica militara, precum si ceremonii de depuneri de coroane si jerbe de flori la cimitire si monumente ale ostasilor romani.

Militarii romani din teatrele de operatii vor sarbatori Ziua Armatei prin organizarea unor ceremonii militare si a unor activitati culturale si sportive la care vor fi invitati si parteneri din coalitiile multinationale, puncteaza comunicatul.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Ziua Armatei manifestari , #armata