Exercitii militare americane, in Dobrogea

Sambata, 15 Mai 2010, ora 15:07
2371 citiri
Exercitii militare americane, in Dobrogea
Foto: Cuget Liber

Peste o suta de puscasi marini si soldati din fortele navale americane vor desfasura, incepand de luni, exercitii militare in Dobrogea, in parteneriat cu armata romana, pentru a putea sa actioneze impreuna in teatrele de operatiuni ale lumii.

Astfel de exercitii, in aprecierea oficialilor americani, vor creste relatiile de cooperare militara intre SUA si Romania. Rotatia de forte la Marea Neagra (Black Sea Rotational Force) va incepe oficial luni si va dura pana in finalul lunii iulie, perioada in care militarii americani, alaturi de cei romani, vor desfasura exercitii de antrenament si de mentinerea pacii in poligonul tulcean de la Babadag, urmand ca spre sfarsitul etapei sa aiba loc o aplicatie si in Novo Selo din Bulgaria.

Militarii romani au sansa de a invata de la americani despre spionajul militar si vor fi antrenati si in cadrul unor simpozioane pe teme precum operatiuni-amfibie, logistica sau civile, organizate de reprezentantii US Army.

Cel mai important obiectiv al fortei de rotatie americane este acela de a promova stabilitatea regionala, formandu-se parteneriate cu cele 13 state din regiune, dar si de a ajuta aceste state sa-si consolideze capacitatile militare.

Un astfel de exercitiu s-a desfasurat si anul trecut in baza de la Kogalniceanu. Atunci au participat peste 1.600 de militari romani si americani, care au desfasurat antrenamente comune timp de aproape trei luni. Rotatia trupelor de anul acesta prilejuieste si inaugurarea oficiala a micului orasel construit de americani in baza de la Kogalniceanu.

In unitate vor putea fi cazate 1.600 de persoane simultan, in patru tipuri de cazarmi. Baza, care a costat aproximativ 50 milioane de dolari si se intinde pe o suprafata de aproximativ cinci hectare, cuprinde 78 de cladiri, printre care cinematograf, capela, magazine, cantina, spatii de locuit, posta, sala de gimnastica, spital, sali de ceremonii, toate legate intre ele printr-o retea de drumuri asfaltate si alei pavate.

De asemenea, au fost amenajate un teren pentru baseball si unul pentru fotbal american. Prin intermediul Actiunii Fortei de Rotatie, vor interactiona treisprezece natiuni, dintre care 12 au luptat deja alaturi de americani in Afganistan sau Irak.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#psucasi marini Mihail Kogalniceanu, #marinari americani Constanta , #armata