Ziare.com

Fregata Regele Ferdinand s-a intors din Libia

Joi, 21 Iulie 2011, ora 16:22

   

Fregata Regele Ferdinand s-a intors din Libia
Fregata Regele Ferdinand si-a incheiat misiunea in Marea Mediterana, revenind joi in tara.

Nava, care a plecat pe 22 aprilie cu 205 militari la bord, a parcurs peste 17.400 de mile marine si a executat aproximativ 770 de misiuni.

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a participat, joi dimineata, in Portul Constanta, la sosirea din misiunea a fregatei, apreciind ca militarii au aratat "o imagine corecta a Romaniei peste hotare" si felicitandu-i pentru profesionalismul de care au dat dovada in indeplinirea acestei misiuni.

"Ati aratat o imagine corecta a Romaniei peste hotare, a onoarei, a curajului, a angajamentului asumat", a afirmat Gabriel Oprea, relateaza Mediafax.

Acesta a adaugat ca militarii de pe fregata se vor bucura acum de o perioada de odihna si de refacere si, multumind, de asemenea, familiilor acestora pentru ca ii sustin.

Dupa ce si-a terminat discursul, Oprea a urcat la bordul fregatei, unde a stat de vorba cu militarii. La coborare a salutat si a dat mana cu o parte din reprezentantii familiilor militarilor prezenti in port.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a hotarat, la 22 martie, participarea Romaniei cu forte si mijloace la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor impotriva Libiei, constand in fregata "Regele Ferdinand" si doi ofiteri de stat major.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1270 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor