In Kosovo vor fi cu 85 de militari romani mai putin

Marti, 15 Februarie 2011, ora 00:49
1509 citiri
In Kosovo vor fi cu 85 de militari romani mai putin
Foto: vestic.ro

Prezenta militara romaneasca in Kosovo va fi redusa cu aproximativ 85 de militari, dupa ce principalul contingent care a actionat in acest teatru de operatii - Detasamentul ROFND - urmeaza sa-si incheie misiunea.

In Kosovo vor mai ramane aproximativ 50-60 de militari, printre care ofiteri de legatura sau de stat major, care vor continua sa desfasoare activitati si misiuni specifice, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Apararii Nationale (MApN), remis luni Ziare.com.

De asemenea, seful Statului Major General, generalul-maior Stefan Danila, a fost luni intr-o vizita de lucru in teatrul de operatii din Kosovo, cu ocazia incheierii misiunii Detasamentului ROFND. El s-a intalnit cu comandantul KFOR, generalul-maior Erhard Buhler, cu care a trecut in revista situatia de securitate din zona de operatii a KFOR.

Generalul-maior Buhler a subliniat profesionalismul si determinarea militarilor romani in indeplinirea misiunilor si a multumit Romaniei pentru intreaga activitate desfasurata de militarii Detasamentului ROFND pe parcursul celor 21 de rotatii succesive in acest teatru de operatii.

Generalul-maior Stefan Danila i-a conferit "Emblema de onoare a Statului Major General" colonelului Carlo Emiliani, comandantul MNBG-West (Multinational Battle Group-West), sub comanda caruia a actionat Detasamentul ROFND, mai precizeaza comunicatul.

In cadrul ceremoniei militare desfasurate in Camp Villaggio din localitatea Pec, seful Statului Major General a transmis mesajul ministrului apararii nationale Gabriel Oprea, care a dorit sa-i felicite pe toti militarii care au actionat in perioada celor 21 de rotatii ale Detasamentului pentru modul exemplar in care si-au indeplinit importantele sarcini incredintate.

Gabriel Oprea a multumit tuturor militarilor din tarile aliate si partenere care au actionat, de-a lungul timpului, in teatrul de operatii din Kosovo, pentru sprijinul acordat militarilor romani ai detasamentului ROFND in indeplinirea misiunilor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#militari romani Kosovo , #armata