Iohannis lauda improvizatiile pe care le fac romanii din lipsa de conditii, la cel mai mare exercitiu NATO din Marea Neagra

Vineri, 12 Aprilie 2019, ora 19:10
5456 citiri
Iohannis lauda improvizatiile pe care le fac romanii din lipsa de conditii, la cel mai mare exercitiu NATO din Marea Neagra
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a vizitat, vineri dupa-amiaza, trei nave care au participat la "Sea Shield 19", cel mai mare exercitiu NATO din Marea Neagra, printre acestea aflandu-se si fregata "Regele Ferdinand". Seful statului i-a felicitat pe militarii romani pentru cum s-au comportat la acest exercitiu si le-a spus ca, desi nava nu dispune de toate facilitatile pe care si le doresc, reusesc sa compenseze prin capacitatea lor si prin inventivitate.

Klaus Iohannis a fost prezent, vineri dupa-amiaza, in Portul Militar Constanta, pentru a vizita trei nave participante la exercitiul "Sea Shield 19". Prima sa oprire a fost pe fregata "Regele Ferdinand". Dupa ce a vizitat nava timp de mai bine de o jumatate ora si a stat de vorba cu oficiali militari, la final seful statului s-a adresat marinarilor militari care se aflau pe puntea fregatei. Cu acest prilej, el le-a transmis ca este mandru de ei si de munca depusa si ca, in conditiile in care nava nu dispune de toate facilitatile pe care militarii si le doresc, ei reusesc totusi sa completeze prin capacitatea lor si prin inventivitate.

"Ma bucur foarte mult ca ne intalnim aici dupa ce ati terminat exercitiul. In vizita pe nava mi s-a prezentat exercitiul, rezultatele acestuia si, acum la acest moment, pot sa va spun ceva foarte simplu: felicitari. Sunt foarte mandru de voi si de munca pe care ati depus-o si pe care o depuneti.

Este imbucurator si linistitor daca aflu de la comandantii vostri ca v-ati integrat foarte bine cu participantii din alte tari. Mi-a placut foarte mult cand am auzit ca, in conditiile in care nava nu dispune chiar de toate facilitatile pe care vi le doriti, reusiti foarte bine sa completati prin capacitatea voastra si prin inventivitate", a afirmat Iohannis la bordul fregatei "Regele Ferdinand".

Apoi Klaus Iohannis a vizitat nava canadiana HMCS Toronto si pe cea olandeza Zr. Ms. Evertsen.

La finalul vizitei pe nava olandeza, presedintele s-a adresat militarilor si le-a transmis ca este impresionat de rezultatele exercitiului "Sea Shield 2019".

"Pentru mine, ca presedinte al Romaniei, acest exercitiu a fost foarte important. Pentru ca avem Marea Neagra, o mare frumoasa, dar si o zona foarte complicata si presupun ca pe durata acestui exercitiu cu totii ati putut observa de ce este o zona atat de complexa.

Pentru mine si pentru Romania este foarte important sa ii avem pe aliatii nostri, pe voi, impreuna cu noi, aici in Marea Neagra, lucrand impreuna, pregatindu-ne impreuna si cunoscandu-ne reciproc. Zona Marii Negre nu este numai o regiune estica sau o granita estica a NATO. Zona Marii Negre este foarte complicata si avem nevoie de voi toti, avem nevoie de NATO", a afirmat Iohannis.

El a mentionat ca Romania este membra NATO de 15 ani, iar tara noastra s-a adaptat, la inceput primind securitatea din partea NATO, iar acum a devenit un furnizor de securitate in regiune.

Fortele Navale Romane au organizat, in perioada 5-13 aprilie, cel mai mare exercitiu multinational naval, in apele teritoriale ale Romaniei si in apele internationale ale Marii Negre.

La exercitiul din acest an au participat 14 nave militare romanesti si sase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda si Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari, care au exersat proceduri intrunite de lupta impotriva amenintarilor subacvatice, de suprafata si aeriene, adaptate la tipologia amenintarilor de securitate din regiunea Marii Negre.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Iohannis improvizatii romani NATO Sea Shield , #armata