Mesaje de Ziua Romaniei - Despre speranta, optimism, oameni care au stiut sa viseze

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 11:05
12825 citiri
Mesaje de Ziua Romaniei - Despre speranta, optimism, oameni care au stiut sa viseze
Foto: Ziare.com Arhiva

Oficiali romai si straini au transmis, de 1 Decembrie, mesaje cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis: Sa privim cu optmism spre viitor!

Presedintele Klaus Iohannis a postat, joi, pe Facebook, un mesaj video cu ocazia Zilei Nationale.

"1 Decembrie este ziua noastra, a tuturor celor care gandim si simtim romaneste. In aceasta zi speciala, sa celebram trecutul si sa privim cu optimism spre viitor. Aniversarea Marii Unirii este despre libertate, despre cum se poate indeplini un ideal, daca toate energiile unei natiuni sunt puse in slujba unui tel comun. Semnificatia acestei zile sa ne fie permanent o sursa de inspiratie pentru a construi o tara, demna si unita in jurul unor proiecte majore", se arata in mesajul lui Klaus Iohannis.

"La multi ani, dragi romani, oriunde v-ati afla! La multi ani, Romania!", incheie seful statului.

Premierul Dacian Ciolos: In spatele miracolului Unirii se afla oameni care au stiut sa viseze

Si premierul Dacian Ciolos a transmis, joi, un mesaj video cu ocazia Zilei Nationale, in care a spus ca "in spatele miracolului Unirii se afla oameni care au stiut sa viseze si sa puna in aplicare acest ideal cu consecventa si staruinta".

"Astazi suntem in fata unei provocari care sa ne permita sa desavarsim acest proiect al Romaniei moderne (...) Acest lucru e posibil asumandu-ne un proiect de tara impreuna, dincolo de diferente de viziune, de chestiuni cotidiene (...) Aceasta viziune ne poate ajuta sa gasim in noi forta coerentei, coeziunii in a sustine un proiect de tara", a mai spus premierul, in mesajul video.

"La multi ani Romania! La multi ani romani, oriunde v-ati afla! La multi ani tuturor celor care traiesc in Romania!", isi incheie premierul mesajul de Ziua nationala.

Ministrul Apararii, Mihnea Motoc:

Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, l-a transmis romanilor multumiri, de Ziua Nationala, pentru dragostea aratata armatei si militarilor. "Va doresc dumneavoastra, tuturor romanilor, sanatate, prosperitate si impliniri. Va multumesc pentru dragostea si sprijinul constant pe care il aratati armatei si militarilor. Realizarile noastre nu ar fi fost posibile fara sustinerea pe care ne-o daruiti cu atata generozitate. La multi ani, Romania! La multi ani, romani!", a scris Motoc pe Facebook.

El subliniaza in mesajul sau ca Ziua Nationala a Romaniei este ziua tuturor romanilor, "a celor care sunt aici, acasa, in aceste locuri binecuvantate, ori purtati de viata si destin peste granite, in toate colturile lumii, dar si a celor care au fost pana acum, inaintasii nostri care au cladit, cu tenacitate si cu jertfa, tara si Natiunea pe care le sarbatorim si cinstim astazi".

Presedintele Senatului: Ziua Nationala este a tuturor romanilor

Liderul ALDE si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a transmis pe Facebook un mesaj de 1 Decembrie, aratand ca Ziua Nationala este a tuturor romanilor care-si pretuiesc istoria si identitatea.

(...) Ziua de 1 Decembrie 1918 este ziua in care romanii, dupa sacrificii uriase, au implinit idealul national la care aspirau de secole, regasindu-se toti in aceeasi patrie si sub acelasi drapel, spune Tariceanu. "Unirea, fraternitatea, reconcilierea tuturor categoriilor sociale in respectul minoritatilor si, mai ales, suprematia vointei liber exprimate a cetatenilor sunt semnificatiile pe care ni le-a lasat mostenire Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918. Din aceste valori s-a construit acum nouazeci si opt de ani natiunea romana, ca o natiune cu dubla vocatie a unitatii si a democratiei", adauga liderul ALDE.

"Ziua Nationala a Romaniei este a tuturor romanilor care-si pretuiesc istoria si identitatea. Nu este o zi a oficialitatilor statului sau a partidelor politice", mai sustine Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea: 1 Decembrie este ziua sperantei

1 Decembrie este ziua in care romanii spera la mai bine, ziua in care ne promitem sa nu ne mai lasam dezbinati si am incredere in forta pe care fiecare o are in el sa faca tara mai buna, afirma presedintele PSD, Liviu Dragnea, intr-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

"In fiecare an, 1 Decembrie este ziua sperantei, este ziua in care romanii spera la mai bine. Spera sa faca parte din clasa de mijloc in tara lor, nu sa plece din Romania in cautare de salarii mai mari. Spera ca parintii lor sa beneficieze de o ingrijire medicala de calitate iar copii, de o educatie mai buna. In fiecare an, de 1 Decembrie ne promitem sa nu ne mai lasam dezbinati - saracii impotriva celor bogati, cei din Transilvania impotriva celor din Moldova, tineri contra pensionari. Mesajul meu catre toti romanii astazi este ca ne va fi mai bine tuturor daca suntem uniti. Haideti sa indraznim sa credem in Romania, in forta pe care fiecare o are in el sa faca tara lui mai buna. Eu am incredere si sunt sigur ca vom reusi! La multi ani, Romania! La multi ani, romani!", transmite liderul social-democratilor in mesajul adresat cu ocazia Zilei Nationale.

Ministrul de Externe, Lazar Comanescu: Multumiri tuturor romanilor, din tara si din afara

Si ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a transmis un mesaj de Ziua Nationala, in care subliniaza ca, la finalul unui an deosebit de complex, cu numeroase provocari la nivel international si regional, doreste sa reafirme atasamentul Romaniei pentru principiile dreptului international, pentru promovarea respectului reciproc, a bunei intelegeri, deschiderii catre dialog, a valorilor multiculturalismului, care stau la baza profilului international al Romaniei si a actiunii sale externe.

"Capacitatea de a furniza predictibilitate, incredere si stabilitate intr-o regiune cu tensiuni si riscuri diverse profileaza astazi tara noastra ca partener respectat si credibil in cadrul Uniunii Europene si al NATO. In acest moment aniversar, la finalul unui an deosebit de complex, cu numeroase provocari la nivel international si regional, doresc sa reafirm atasamentul Romaniei pentru principiile dreptului international, pentru promovarea respectului reciproc, a bunei intelegeri, deschiderii catre dialog, a valorilor multiculturalismului, care stau la baza profilului international al Romaniei si a actiunii sale externe", subliniaza ministrul Afacerilor Externe.

"In aceasta zi aniversara, adresez multumirile mele si ale colegilor mei tuturor romanilor din tara si din strainatate care, prin activitatea lor de zi cu zi, prin valorile care le calauzesc viata, contribuie la progresul si promovarea Romaniei. La multi ani tuturor romanilor! La multi ani, Romania!", incheie ministrul.

John Kerry, in numele presedintelui Obama: Romania este un contributor important la pacea mondiala

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a felicitat poporul roman cu ocazia implinirii a 98 de ani de a Marea Unire din 1 Decembrie, "in numele presedintelui Obama si poporului american".

Kerry a spus ca Romania este un partener strategic al Statelor Unite si si-a exprimat speranta ca alegerile din 11 decembrie vor fi libere si corecte.

"Guvernul meu pretuieste parteneriatul sau strategic cu Romania, un aliat NATO de incredere si un contribuitor important la pacea internationala, securitate si statul de drept", a transmis seful diplomatiei americane.

Vicepremierul Vasile Dincu: Trebuie sa reinvatam sa traim impreuna"

Vicepremierul Vasile Dincu spune ca, de 1 Decembrie, trebuie sa reinvatam sa traim impreuna, precizand, intr-un mesaj pe blogul sau, ca sunt necesare "un strop de solidaritate, un pic de curaj si o minima incredere in forta noastra colectiva".

"De 1 decembrie, sa ne hotaram ca trebuie sa reinvatam sa traim impreuna, chiar daca nu este simplu sa-i accepti pe ceilalti (...) Trebuie doar un strop de solidaritate, un pic de curaj si o minima incredere in forta noastra colectiva. Daca nu vom reusi asta, vom vedea ca inca 100 de ani, dincolo si dincoace de Colectiv, inainte si dupa Revolutia din 1989, peste Romania se va intinde aceeasi mare neputinta, ticalosie si mizerie umana. La multi ani, Romanie posibila!", afirma Vasile Dincu, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

"Ai senzatia ca romanii se uita la propria viata ca la o piesa de teatru pe care ei insisi o considera proasta", mai spune Dincu, adaugand ca "totul s-a degradat in ultimul deceniu", iar politica "nu mai cunoaste starea de pace", "de normalitate".

Totodata, Dincu spune ca atitudinea "politically incorrect" poate duce la "resetarea sistemului". "Da, atitudinea politically incorrect poate fi o solutie, o prima etapa pentru resetarea sistemului. Romania invizibila pentru straini sau cea care este patria noastra invizibila, de care ne este uneori rusine, poate iesi la suprafata intr-o societate posibila, din cioburile unui vis pe care il purtam cu totii in suflet, dincolo de nivelul de cultura, de bogatie sau pasiuni politice", conchide Dincu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#mesaje oficiali romani Ziua Romaniei, #mesaje Ziua Nationala , #armata
Comentarii
Poza TZUTZU
TZUTZU
rank 5
Cu ocazia zilei de 1 decembrie 2016, doresc tarii mele,ROMANIA...
Poza firczak gheorghe
firczak gheorghe
rank 5