Militari romani raniti in Afganistan de explozia unei bombe (Video) - UPDATE

Duminica, 25 Septembrie 2016, ora 14:33
22976 citiri
Militari romani raniti in Afganistan de explozia unei bombe (Video) - UPDATE
Foto: Facebook / MApN

Patru militari romani din Batalionul Protectia Fortei "Rechinii Albi" au fost raniti, duminica, in Afganistan, de explozia unui dispozitiv exploziv improvizat (IED), in timp ce executau o misiune de patrulare in provincia Kandahar.

"Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romila, caporalul Marcel Neagu si soldatul Costica-Victor Tarnovschi sunt supravegheati de medicii spitalului bazei (Baza Aeriana Kandahar - n.red.), fiind in stare stabila", se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii Nationale.

Incidentul s-a produs duminica dimineata, in jurul orei 10:30, cand militarii romani se aflau in patrula in Kandahar.

Conform procedurilor, presa a fost anuntata abia dupa ce militarii au fost scosi din zona de pericol, au primit ingrijiri medicale si au reusit sa vorbeasca cu familiile.

"Suntem alaturi de camarazii nostri si de familiile lor. Insanatosire grabnica, baieti!", se mai arata in mesajul postat pe pagina de Facebook a MApN.

UPDATE Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a anuntat, duminica seara, ca starea celor patru militari romani care au fost raniti in Afganistan, in urma exploziei unei bombe artizanale, este din ce in ce mai buna.

"Plecand de la numeroasele mesaje primite de azi-dimineata, va marturisesc ca respir mai usurat pe masura ce primim vesti din ce in ce mai bune despre starea celor patru militari ai nostri raniti in dimineata aceasta intr-un nou act las, murdar. Sunt pe maini bune acolo, in spitalul din Baza Kandahar, unde beneficiaza de atentia si ingrijirea unei echipe medicale competente", a scris ministrul Apararii pe Facebook.

Mihnea Motoc a adaugat ca reprezentantii ministerului sunt permanent in legatura cu familiile celor patru raniti.

"Tinem legatura in permanenta cu familiile lor, iar pe dumneavoastra vom continua sa va informam de fiecare data cand vom avea informatii noi. Va multumesc pentru mesajele de incurajare si imbarbatare pentru cei patru militari. Au fost trimise acolo, la Kandahar si cu siguranta au fost apreciate", a mai spus Motoc.

Comparatii taxate dur

Incidentul are loc dupa ce, vineri, senatorul ALDE Daniel Barbu a declarat ca meseria de politician este cea mai grea, mai grea decat meseriile cele mai periculoase, precum mineritul, si a adaugat ca este mai riscanta decat misiunea unui soldat in Afganistan.

Declaratiile sale au generat reactii dure in societatea civila, presa si armata.

V.D.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#romani ranitiAfganistan, #militari raniti Afganistan, #explozie IED Kandahar , #armata