Militari romani raniti in Afganistan intr-un atentat cu masina-capcana

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 11:31
15246 citiri
Militari romani raniti in Afganistan intr-un atentat cu masina-capcana
Foto: Facebook/Ministerul Apararii

Patru soldati romani au fost raniti joi dimineata in Afganistan, in urma unui atac cu o masina-capcana care a explodat in apropierea bazei militare de la Kandahar.

"Patru militari romani care actioneaza in cadrul misiunii Resolute Support din Afganistan au fost raniti joi, 30 aprilie, in jurul orei 9.00, in urma exploziei unei masini-capcana.

Militarii executau o misiune de patrulare terestra, la aproximativ opt kilometri sud-est de baza militara de la Kandahar", se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

Reprezentantii MApN au precizat ca "militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati la spitalul din Kandahar, unde se afla internati in stare stabila".

Digi 24 a relatat ca o patrula formata din mai multe vehicule blindate a parasit baza militara de la Kandahar, joi dimineata, pentru a efectua o misiune obisnuita in jurul unitatii, unde Romania are peste 600 de soldati.

Dupa opt kilometri, vehiculele s-au oprit, iar militarii au coborat pentru a cerceta zona vizata, iar in acel moment masina-capcana a explodat, patru soldati fiind raniti.

Ceilalti militari au izolat zona respectiva si au chemat in ajutor mai multe elicoptere militare cu aparatura medicala pentru a prelua victimele.

"Patru militari romani care se aflau intr-o misiune in zona aeroportului Kandahar au fost surprinsi de un atac cu o masina capcana. In urma acestui atac cei patru militari au fost raniti. Sigur, sunt rani mai usoare. Sunt deja intr-un spital militar si situatia lor este stabila.

In functie de evaluarea lor medicala care se face in momentul de fata, vom hotari daca ii vom repatria sau isi vor continua misiunea", a declarat ministrul Apararii Mircea Dusa, aflat la Zalau, la o ceremonia aniversara a doua batalioane militare.

De-a lungul timpului, au existat numeroase atacuri asupra bazei. In luna iulie a anului trecut, baza din Kandahar a fost atacata cu rachete, cand premierul Victor Ponta se afla in vizita la militarii nostri.

Baza romaneasca din Afganistan, atacata cu rachete - Ponta, adapostit in buncar UPDATE

Ponta a fost adapostit intr-un buncar, alaturi de alti civili, si nicio persoana nu a fost ranita.

D.T.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#miliari romani Afganistan, #miliari romani Afganistan raniti, #soldati romani raniti Afganistan , #armata