Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Militarii romani din Afganistan, umiliti de autoritati - Reactia Ministerului Apararii

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 21:18
9621 citiri
Militarii romani din Afganistan, umiliti de autoritati - Reactia Ministerului Apararii
Foto: rft.forter.ro

Retragerea militarilor romani din Afganistan este o bataie de joc, sustin membrii Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri".

"Au fost decalate toate zborurile cu patru zile si suntem inghesuiti cate 75 intr-un avion care are o capacitate mult mai mica. Au fost improvizate scaune in zona unde de obicei sunt incarcate bagajele. Din aceasta cauza nu avem voie decat cu un bagaj de mana", reclama militarii Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri", intr-o scrisoare transmisa Realitatea TV.

Ei sustin ca le-a fost pusa la dispozitie o singura aeronava, astfel ca au fost inghesuiti "ca niste animale", in ciuda faptului ca oficialii romani au venit in Afganistan sa ii laude.

"Oameni din Guvernul Romaniei au venit aici, ne-au laudat si apoi nu i-a mai interesat de soarta noastra", au adaugat militarii din cadrul diviziei Scorpionii Negri, care au amintit de recenta vizita in Afganistan a premierului Victor Ponta si a ministrilor Apararii si Internelor.

Ponta: Ne dorim sa nu avem nevoie de militari, dar asa cum arata lumea s-ar putea sa avem

Pe de alta parte, Ministerul Apararii Nationale (MApN) a confirmat ca trei aeronave ale Escadrilei de Transport Strategic ale NATO au intrat in reparatii, in SUA. In consecinta, repatrierea Scorpionilor Negri a suferit schimbari.

"Prioritate absoluta in planificarea acestor zboruri o au oamenii, de aceea aeronavele C-130 Hercules au fost configurate spre capacitatea maxima de transport pasageri (prevazuta in specificatiile constructorului la 92 de pasageri), cu stricta respectare a regulilor de siguranta a zborului. Reconfigurarea numarului de locuri pentru pasageri nu inseamna o supraincarcare a aeronavei", au explicat reprezentantii MApN, conform sursei citate.

Oliver Anghel, purtatorul de cuvant al Scorpionilor Negri, care este angajat al MApN, a declarat la B1 Tv ca nu are informatii legate de scrisoare.

Romania, ca membru NATO, a participat in ultimii 12 ani la teatrele de razboi din Afganistan cu aproximativ 25.000 de militari.

Ponta a laudat militarii romani

Pe 29 iunie, autoritatile de la Bucuresti au marcat incheierea misiunii militarilor romani in aceasta tara.

La acest eveniment au participat prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, viceprim-ministrul Romaniei, Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, precum si alti oficiali.

"Stimati ofiteri, subofiteri, ma aflu aici pentru a va multumi pentru tot ceea ce ati facut in misiunile de aici, va doresc sa ajungeti cu toti bine acasa, vreau doar sa spun inca o data ca datorita misiunii dvs, a sacrificiului, curajului, Romania este astazi o tara mai sigura si un partener respectat de aliatii nostri si tarile NATO.

Cei 23 de camarazi ai dvs, care si-au dat viata, vor ramane eroi ai Romaniei, ma gandesc la ranitii care vor avea nevoie de sprijinul si solidaritatea noastra. Datoria Guvernului este sa va asigure conditii de viata mai bune decat cele pe care le-ati avut in ultima perioada aici. Va asteptam pe toti sanatosi acasa. Suntem mandri de voi! Mult succesc in continuare", a mentionat premierul, la acea data.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#militari Afganistan umiliti, #Scorpioni Negri retragere Afganistan, #retragere militari romani Afganistan , #armata