Misiuni de cautare si atac de submarin in Marea Neagra

Sambata, 21 Mai 2016, ora 10:08
3164 citiri
Misiuni de cautare si atac de submarin in Marea Neagra
Foto: Ministerul francez al Apararii/Marine Nationale

Aproximativ o mie de militari romani si francezi vor participa, luni, la mai multe exercitii in Marea Neagra.

Comandantul fregatei Regina Maria, comandorul Marian Ciobotaru, a declarat ca acest exercitiu va dura o zi si vor fi executate mai multe misiuni.

"Este o onoare pentru noi sa executam in continuare exercitii cu partenerul francez. Am executat, de asemenea, antrenamente cu partenerul francez si anul trecut. Vom executa luni un exercitiu de o zi. In cadrul acestui exercitiu vom executa o gama larga de misiuni specifice in cadrul operatiei de reasigurare a sprijinului NATO in bazinul Marii Negre. Astfel, vom executa misiuni de cautare atac submarin, vom executa trageri de artilerie, exercitii de aparare aeriana", a spus Ciobotaru, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la bordul fregatei franceze Jean Bart, aflata in Portul Constanta.

Potrivit reprezentantilor Fortelor Navale, la aceste exercitii, care se vor desfasura in apele teritoriale romanesti si in apele internationale ale Marii Negre, vor lua parte o mie de militari romani si francezi.

La exercitii, din partea Fortelor Navale Romane, participa doua fregate, o corveta, doua nave purtatoare de rachete, doua dragoare maritime si doua elicoptere Puma Naval. Din partea Fortelor Aeriene Romane, participa doua avioane MIG 21 LanceR de la Baza 86 Aeriana Borcea, iar din partea Marinei Militare Franceze participa fregata Jean Bart.

Fregata Jean Bart (foto) a realizat deja joi un exercitiu impreuna cu fregata Marasesti.

"A fost planificata fregata Marasesti de a participa impreuna cu fregata Jean Bart la exercitii pe mare. In prima parte, am planificat exercitii de aparare antiaeriana cu fregata franceza, exercitii de cautare si atac al submarinului, de asemenea, exercitii de lupta la suprafata, exercitii de lupta foarte intense care ne-au aratat nivelul interoperabilitate dintre marina romana si nava franceza", a declarat comandantul fregatei Marasesti, comandorul Cornel Cojocaru.

NATO, misiune in Marea Neagra si cu o nava romaneasca

De asemenea, prezent la conferinta de presa, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul, a spus ca fregata Jean Bart este la un nivel operational foarte ridicat.

"Aceasta fregata este echipata cu echipamentele franceze de toate tipurile. In fiecare an, la fiecare doi ani, cand Marina gandeste ca este necesar sa faca o renovare, o facem. Obiectivul este ca aceasta nava sa fie la cel mai bun nivel operational si din acest punct de vedere este cred o reusita. Si aceasta fregata va face exercitii cu Marina Romana, va fi un exercitiu amplu", a spus ambasadorul Frantei.

Exercitiu militar de amploare in Marea Neagra: Nave romanesti, un distrugator american si 1500 de militari

Fregata Jean Bart este o nava din clasa F 70AA, care poate desfasura misiuni de lupta antiaeriana in cadrul operatiunilor aero-maritime, precum si operatii de gestionare crize maritime. Nava poate interveni in orice zona de pe glob, impreuna cu alte platforme militare aliate sau internationale.

Citește și:
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus, joi, 29 septembrie, un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiţi ca subvenţie, cu presa şi propaganda....