Naval Group si Santierul Naval Constanta resping cu fermitate campania de fake news la adresa asocierii

Comunicat de presa
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 09:50
17388 citiri
Naval Group si Santierul Naval Constanta resping cu fermitate campania de fake news la adresa asocierii

Naval Group (NG) si Santierul Naval Constanta (SNC) resping cu fermitate campania care urmareste difuzarea de informatii false catre media si opinia publica, potrivit unui comunicat de presa.

Asocierea dintre Naval Group si Santierul Naval Constanta s-a clasat pe prima pozitie la licitatia pentru construirea celor patru corvete multifunctionale, care a fost o procedura internationala corecta si transparenta.

Asocierea reafirma angajamentul de a construi corvetele in Santierul Naval Constanta, cu o implicare consistenta a industriei romanesti de aparare. "Orice alte informatii vehiculate reprezinta un fals grosolan din categoria fake news si ne rezervam dreptul de a intreprinde toate masurile juridice necesare", se mai arata in comunicatul de presa.

"Reiteram principiile care ne-au ghidat pe parcursul procesului competitiv deschis de Ministerul Apararii Nationale - cea mai performanta tehnologie la cel mai competitiv pret pentru Fortele Navale Romane", mai informeaza Naval Group.

Despre Naval Group

Cu actionar majoritar Republica Franceza, Naval Group este lider european in constructia de nave militare.

Spre deosebire de competitorii care produc preponderent nave civile, Naval Group produce doar nave militare, toate de ultima generatie: corvete, fregate, portavioane si submarine, inclusiv submarine cu propulsie nucleara.

Chiar vineri a fost lansat la apa SUFFREN, submarin cu propulsie nucleara care va dota flota Republicii Franceze.

Despre Santierul Naval Constanta

Infiintat de Anghel Saligny acum peste 125 de ani, Santierul Naval Constanta a produs peste 400 de nave militare si comerciale, fiind santierul cu cea mai vasta experienta si cu cele mai multe nave construite.

Numai in ultimii 17 ani de la privatizare, santierul a construit si livrat peste 30 de nave.

SNC este auditat international in privinta capabilitatii de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar si de dimensiuni mult mai mari.

De asemenea, Santierul Naval Constanta are o certificare NATO pentru constructia si reparatia de nave militare.

Fiind listat la bursa din anul 1997, este lesne de inteles ca actionariatul SNC este cunoscut si toate criteriile legale sunt respectate.

Navalistii SNC au construit Fregata Marasesti la santierul 2 Mai Mangalia, infiintata intial ca sectie de productie a Santierului Naval Constanta.

Relevant este si faptul ca Santierul Naval Constanta, prin transferul de tehnologie realizat de BAE Systems, asigura andocarea, intretinerea si lucrarile periodice de modernizare a fregatelor tip 22 Regina Maria si Regele Ferdinand, construite in santiere britanice, de la livrarea acestora catre Fortele Navale Romane pana in prezent, se mai arata in comunicatul de presa.

Citeste si:
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
PSD și UDMR au reînviat în ultima săptămână discuția privind modificarea Constituției, mai exact pe subiectul alegerii președintelui, fiind în favoarea modelului de republică...