Noile corvete multifunctionale ale Marinei Romane vor fi construite de francezii de la Naval Group

Marti, 02 Iulie 2019, ora 17:18
7620 citiri
Noile corvete multifunctionale ale Marinei Romane vor fi construite de francezii de la Naval Group
Foto: Naval Group

Francezii de la Naval Group au castigat licitatia pentru construirea noilor nave de lupta care vor intra in dotarea Marinei Romane, dupa ce italienii de la Fincatineri si-au retras contestatia.

Este vorba despre patru noi corvete multifunctionale, care vor fi construite la pachet cu modernizarea fregatelor din dotarea marinei. Acestea vor fi construite la Santierul Naval Constanta, cu tehnologie franceza si muncitori romani.

Licitatia organizata de Romtehnica SA a fost blocata in repetate randuri si au existat diverse contestatii.

La inceputul lunii iunie, un secretar de stat din Ministerul Apararii, apropiat al fostului presedinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost demis din aceasta cauza.

O contestatie a fost depusa si de italienii de la Fincantieri, dar acestia s-au inteles pana la urma cu francezii, alaturi de care dezvolta alte proiecte la nivel mondial, asa ca procedurile au putut continua, iar compania care a oferit cel mai mic pret a castigat.

Castigatorul nu a fost inca anuntat oficial, dar surse apropiate licitatiei arata ca Romtehnica a informat deja Naval Group si Santierul Naval Constanta cum ca oferta lor s-a clasat pe primul loc, in urma evaluarii si dupa retragerea tuturor contestatiilor.

Naval Group este cel mai mare constructor de nave militare din Europa si a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri de 3,7 miliarde de euro, cu vanzari in crestere cu 13% fata de 2017.

Grupul francez este unul dintre putinii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare si nave de ultima generatie, complet echipate cu sisteme de lupta antiaeriana, anti-nava sau anti-submarin.

De peste 400 de ani, Naval Group este principalul furnizor al Marinei Franceze.

Afla mai multe despre licitatia de miliarde pentru noile corvete ale Marinei Romane si despre ofertele depuse.

V.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Naval Group corvete Romania, #Naval Group licitatie Romania , #armata