Ziua Marinei: Spectacol nautic la Constanta, la care participa si Iohannis. PSD se asteapta la violente

Miercuri, 15 August 2018, ora 07:55
7503 citiri
Ziua Marinei: Spectacol nautic la Constanta, la care participa si Iohannis. PSD se asteapta la violente

Mii de persoane sunt asteptate, miercuri, la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei care vor avea loc pe faleza din fata Comandamentului Flotei din Constanta.

Cei prezenti vor putea urmari, in cadrul programului de aproximativ doua ore si jumatate, diverse exercitii militare.

La evenimentul care incepe la ora 10.00 si-au anuntat prezenta presedintele Klaus Iohannis si ministrul Apararii, Mihai Fifor.

Organizatia judeteana PSD Constanta sustine insa ca "nu este exclusa posibilitatea ca la ceremonii sa apara persoane incitatoare la violenta, cu scopul de a adresa injurii nu numai principalului partid de guvernamant, ci si administratiilor centrale reprezentate la festivitati", mai precizand ca "se delimiteaza de orice potentiala atitudine antisociala, de actiuni violente, care nu urmaresc decat destabilizare, cu mentiunea ca social-democratii nu au fost, nu sunt si nu vor fi nicicand adeptii sau promotorii instigarii la violenta, sub nicio forma".

Programul de Ziua Marinei

Conform programului ceremoniilor, dupa intonarea imnului national, discursurile oficialitatilor si o ceremonie religioasa, va incepe spectacolul naval. Oamenii vor putea vedea cu acest prilej nava-scoala Mircea, cele trei remorchere ale Fortelor Navale, iar evenimentul va continua cu lansarea unor scafandri de la bordul unui elicopter si cu o secventa de lupta impotriva aviatiei inamice, executata de toate navele din dispozitivul de pe mare.

Scenariul va continua apoi cu o procedura standard de cautare si de atac a unui submarin inamic, realizata de doua elicoptere Puma Naval, un avion de cercetare P 8 Poseidon (SUA), corveta "Contraamiral Eustatiu Sebastian" si de trei ambarcatiuni rapide. Dupa descoperirea submarinului inamic, acesta va fi atacat din aer si de pe mare.

Un alt moment va fi legat de combaterea migratiei ilegale pe mare, urmand sa fie realizat de nave si ambarcatiuni ale Ministerului Afacerilor Interne si ale Agentiei Romane de Salvare a Vietii pe Mare.

In incheiere, in jurul orei 12.30, toate navele participante vor saluta audienta printr-o parada navala, iar Garda de Onoare si detasamentele de militari din Fortele Navale Romane, impreuna cu militari din Italia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si din Ucraina, care participa in premiera la sarbatorirea Zilei Marinei Romane, vor defila pe faleza din fata Comandamentului Flotei.

Mobilizare de forte si trafic restrictionat

Aproximativ 250 de jandarmi de la Gruparea Mobila Constanta, in cooperare cu Politia Judeteana Constanta, Serviciul Politiei Rutiere, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Constanta, Garda de Coasta si Politia Locala, vor asigura ordinea publica la sarbatorirea Zilei Marinei.

De asemenea, intre orele 7.00-15.00, traficul rutier va fi restrictionat in zona peninsulara a municipiului Constanta: intersectia strazii Traian cu strada Termele Romane pana la Poarta 1 Port Constanta; intersectia strazii Traian cu Bulevardul Tomis pana in Piata Ovidiu; prelungirea strazii Traian, pe Valea Portului, pana la Poarta 1 Port Constanta; intersectia strazii Traian cu strada Negru Voda si intersectia strazii Negru Voda cu strada Ecaterina Varga.

Manifestarile de Ziua Marinei Romane au inceput mai devreme in acest an, in 5 august, fiind organizate in sapte orase din tara. Astfel, au avut loc spectacole sustinute de Muzica Militara a Fortelor Navale, ateliere de scufundari, prezentari de nave.

Ziua Marinei Romane a fost organizata pentru prima data in anul 1902, la Constanta, in 15 august, de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, iar in anul 2009 aceasta zi a fost declarata sarbatoare nationala.

Citeste si:
Primăria Capitalei a anunțat o licitație pentru un studiu de calitate a aerului. Contractul, în valoarea de peste 1,5 milioane de lei
Primăria Capitalei a anunțat o licitație pentru un studiu de calitate a aerului. Contractul, în valoarea de peste 1,5 milioane de lei
Primăria Capitalei anunţă pe SICAP licitaţie pentru elaborarea studiului de calitate a aerului şi asistenţa tehnică în vederea realizării Planului integrat de calitate a aerului în...
"Ciolan" uriaș adus de comunitatea Declic la Congresul PNL: „După ce vă împărțiți ciolanul, desființați Secția Specială!”
"Ciolan" uriaș adus de comunitatea Declic la Congresul PNL: „După ce vă împărțiți ciolanul, desființați Secția Specială!”
Comunitatea Declic a anunțat că va organiza un eveniment în fața la Romexpo, unde are loc congresul PNL, liberalii urmând să primească, simbolic, un ciolan cu mesajul „după ce vă...
Sursa: NEWS.RO