Un urs a rupt usa si a intrat in cabana Postavaru - E a doua oara intr-o saptamana cand vine la cabana

Duminica, 05 Noiembrie 2017, ora 11:05
10722 citiri
Un urs a rupt usa si a intrat in cabana Postavaru - E a doua oara intr-o saptamana cand vine la cabana
Foto: Captura video Digi24

Un urs a spart usa si un geam, reusind sa intre in cabana Postavaru, din masivul cu acelasi nume, in noaptea de sambata spre duminica. E a doua oara cand ursul vine la cabana, in decurs de o saptamana.

In interiorul cladirii in care a patruns ursul dormeau, la acea ora, trei persoane, arata Digi24. Din fericire, animalul doar a cautat ceva de mancare, fara a deveni agresiv, dupa care s-a intors in padure.

In cladirea alaturata se aflau insa 50 de turisti.

Explicatie foto: Usa sparta de urs

Administratorul cabanei, Rolf Truetsch, a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov, Ciprian Aldea.

In urma apelului, la cabana a venit un subofiter de la Jandarmeria Montana, care a ramas acolo pe parcursul noptii.

Este a doua oara intr-o saptamana cand ursul vine la cabana. In urma cu cateva zile, animalul a fost tranchilizat de veterinari si eliberat inapoi in padure.

Fotografii: Captura Digi24

Cabana Postavaru se afla la o altitudine de 1.600 de metri, pe cea mai frecventata pista de schi din Poiana Brasov. Administratorul cabanei a cerut autoritatilor sa ia masuri concrete cat mai repede posibil, avand in vedere ca la cabana vor ajunge tot mai multi turisti, odata cu inceperea sezonului de schi.

Alte apeluri la 112 au venit sambata seara de la locuitori din zona cartierului brasovean Racadau, unde a fost vazut un urs la tomberoane, pe strada Arinului. Si pe strada Jupiter, langa piata Asta, a fost semnalata, in jurul orei 2.30, prezenta unui pui de urs.

In ultimele saptamani, in zona cartierului Racadau, brasovenii au semnalat prezenta mai multor ursi veniti din padure odata cu lasarea intinericului, in cautare de mancare.

Vineri seara, un tanar de 28 de ani din localitatea brasoveana Harseni a fost atacat de un urs in apropierea unei ferme. In urma cu doua saptamani, in municipiul Fagaras, o fetita de 14 ani a fost atacata de urs pe o strada din oras, in timp ce mergea la scoala.

In mai multe localitati din judet s-au facut demersuri la Ministerul Mediului, cerandu-se impuscarea a sase ursi, considerati periculosi. Pana acum, doar pentru ursul de la Fagaras s-a primit aprobare in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#urs Postavaru, #ursi Postavaru, #ursi Brasov, #ursi atacat oameni , #atac