Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primul caz de COVID-19 in Ministerul Justitiei: Personalul a fost evacuat si va lucra de acasa

Joi, 09 Aprilie 2020, ora 13:17
4745 citiri
Primul caz de COVID-19 in Ministerul Justitiei: Personalul a fost evacuat si va lucra de acasa
Foto: captura video Facebook / Catalin Predoiu

Ministerul Justitiei anunta ca unul dintre angajatii sai a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, motiv pentru care s-a luat decizia evacuarii personalului, care va lucra de acasa pana marti, timp in care institutia este dezinfectata.

"Ministerul Justitiei comunica faptul ca astazi, 9 aprilie, unul din angajatii sai a fost confirmat cu COVID - 19. Persoana in cauza lucreaza la departamentul de buget finante si nu a mai fost prezenta in sediul ministerului din data de 3 aprilie", se precizeaza intr-un comunicat de presa al MJ.

Ministerul a anuntat autoritatile competente si s-a demarat ancheta epidemiologica, iar cei care au intrat in contact cu persoana confirmata au fost izolati.

"Sediul Ministerului Justitiei va fi complet decontaminat prin nebulizare in cursul zilei de astazi. Precedenta decontaminare completa prin nebulizare a avut loc in data de 4 aprilie.

Ministerul Justitiei ramane operational complet, inclusiv prin aplicarea procedurilor de lucru la distanta, online, videoconferinte si telemunca, aplicate in baza instructiunilor emise de catre Ministrul Justitiei inca de la declararea starii de urgenta", se mai arata, printre altele, in comunicatul citat.

La randul sau, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a venit cu cateva precizari suplimentare adresate angajatilor.

"Veti primi online si o instructiune formala privind activitatea in perioada imediat urmatoare si procedurile aplicabile conform legii. Pana atunci, va comunic faptul ca astazi pana la ora 12, intreg personalul va evacua sediul ministerului. Prima zi de lucru in sediu va fi marti 14.04.2020.

Pana atunci vom lucra online, fiecare dintre dvs. sa isi asigure capacitatea de a lucra online si telefonic, pentru a asigura continuitatea activitatii Ministerului chiar si in conditiile date. (...)

In urmatoarele trei zile vor avea loc trei decontaminari succesive in sediul Ministerului", se arata in informarea facuta de ministrul Justitiei.

Catalin Predoiu i-a indemnat pe colegii sai sa isi pastreze calmul si sa aplice instructiunile primite.

"Calm, curaj si incredere! O sa trecem cu bine si prin aceasta situatie. Dar pentru aceasta trebuie sa aplicam regulile. Sa aveti grija de voi, limitati-va contactele, respectati izolarea si sa nu uitati sa ramaneti conectati online, continuam sa functionam online", a subliniat inca o data ministrul Justitiei.

Ramai pe Ziare.com pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii despre pandemia de Covid-19, transmise in format LIVE text.

C.B.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#primul caz coronavirus Ministerul Justitiei, #caz Covid Ministerul Justitiei , #autoritati
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Nu-i mai bine sa-i bage in somaj tehnic?