Cum arata declaratia pe propria raspundere pentru deplasarea in afara localitatii

Vineri, 15 Mai 2020, ora 07:48

   

Cum arata declaratia pe propria raspundere pentru deplasarea in afara localitatii
Incepand de vineri, nu mai avem nevoie de declaratia pe proprie raspundere ca sa iesim din casa daca circulam doar in interiorul localitatii.

In schimb, deplasarea in afara localitatii este permisa doar pentru anumite motive si se va face pe baza unui nou tip de declaratie.

Decizia a fost luata noaptea tarziu, in Comitetul pentru Situatii Speciale de Urgenta, care a stabilit regulile ce trebuie respectate in timpul celor 30 de zile de stare de alerta.Asadar, iata care sunt motivele pentru care ne putem deplasa in afara localitatii:1. Deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

2. Deplasarea in scop umanitar sau de voluntariat;

3. Deplasarea pentru realizarea de activitati agricole;

4. Deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de catre producatorii agricoli;

5. Deplasarea pentru ingrijirea sau administrarea unei proprietati din alta localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obtinerea unor drepturi;

6. Deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri in centrele de tratament;

7. Deplasarea din alte motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copiilor/membrilor de familie, ingrijirea unei rude/afin sau persoana aflata in intretinere, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati, decesul unui membru de familie;

8. Deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

9. Deplasarea pentru activitati recreativ-sportive individuale desfasurate in aer liber (ciclism, drumetie, alergare, canotaj, alpinism, vanatoare, pescuit si altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.

10. Deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un numar limitat de persoane si respectarea regulilor de distantare sociala;

11. Deplasarea pentru achizitia, service-ul, efectuarea ITP sau alte operatiuni de intretinere a vehiculelor, activitati care nu pot fi efectuate in localitatea de domiciliu.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 32377 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
@Eduard1612 15.05.2020, 08:59
- si amenda tot permanenta o sa fie ! :o)))

"Cum arata declaratia pe propria raspundere pentru deplasarea in afara localitatii"
BaronLucovid
rank 5
daca bifez punctul 9 si ii zic lui garcea
ca merg la "altele" oare ce zice?
jelu
rank 5
Mai bine bifeaza pct 8 !
Dar si asa va face contestatie Dorneanu.
BaronulRed
rank 5
Așa ceva ...
Atenție mare pentru tefeliști, care citesc numai titlurile Propagandei, activitățile din declarația propriu zisă sunt in altă ordine, mare grijă la ce bifați!
DUTTY
rank 5
In 2 (DOUA) luni de zile pnl nu a fostin stare sa
Faca un tip de declaratie care sa ii iasa sin prima!!!!
Oare acest tip de declaratie cit timp a sa fie valabila??!?!?!
Minona
rank 5
"Altele" < 3
Daca mergi la "altele" vezi sa nu fiti mai multi/multe de 3 altfel intrati in ilegalitate :-)

Lasand gluma la o parte trebuie sa admitem ca formularul declaratiei e facut cam "pe genunchi", cu alte cuvinte pompieristic.
Exemplu: Ce bifeaza o persoana care sta intr-un sat si trebuie sa mearga undeva in cel mai apropiat oras sa-si faca cumparaturi de stricta necesitate? M-a intrebat vecina de la II. Nu e vecina mea dar ce mai conteaza.
BaronulRed
rank 5
...
Cu punctele 9 și 10 oricine poate se duce oriunde. Legal. ✌
Minona
rank 5
Tipic pentru un PSD-ist
Imoral dar legal.
Deci ideea ta e sa minti in declaratie ca si asa politistul nu te poate verifica.
O spun din nou: modelul declaratiei e facut de cineva cel putin limitat in gandire. Pentru unii (baroni sau printi) asta inseamna ca pot fenta legea.
jelu
rank 5
Eu nu am nevoie
Dar mai clar de atat nu se poate,oricat
s-ar lamenta ruslocii platiți de dictatura rrusă să creeze haos peste tot in Europa.
Idol
rank 1
Ciolacu
Jur,sā moarā mama cā dacā mai vorbeste urit Iohanis,LESIN!
Utilizator sters
Iar are CCR de lucru
Gălbejții par să facă tot posibilul să le dea lui Dorneanu & CO de lucru zilnic.
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
Câtă lipsă de profesionalism!
10. Deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane si respectarea regulilor de distanțare sociala

Ce e aia familie? Pot merge la nași? La cumetri? Cat de limitat e numărul? Regulile de distanțare sunt valabile pentru deplasare? Care reguli?

9. Deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate in aer liber

Ce fel de activități sunt "și altele"? Eu mă relaxez privind cerul și făcand yoga, de pildă. Deci mă pot deplasa oriunde, nu?

Greu, greu de imaginat peroane mai incompetente decat acești activiști "liberali" din CSSU, in frunte cu maiorul in r. Vela M, birocratul depășit profesional Arah*t sau speculantul de măști din Huși.
Eduard1612
rank 1
o prostie
Daca merg zilnic la serviciu dintr-o localitate intr-alta, e o prostie sa fac declaratie in fiecare zi, fac o declaratie permanenta!!!
Utilizator sters
La ce altceva te așteptai?
La ce să te aștepți de la un guvern de aburiști și un CSSU compus din alte Vela, Arah*t sau Tătaru? Ăștia sunt activiști de partid, cat despre incompetența lor vorbește faptul cp RO are cel mai mare număr de decese COVID raportat la populație din toate Europa Centrală și de Est. Desigur, va avea și cea mai abruptă cădere a economiei, datorată acelorași "experti" + Cițu, Alexandru, Anisei, Popescu - care doar aburesc și mint, fără să facă nimic concret pentru a opri dezastrul. Fără o moțiune de cenzură care să oprească Marea Prăbușire, vom ajunge toți in groapă (toți mai putin bugetarii, pensiile speciale, cei din sri si miliție) cat de ***and
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor