Medicul Octavian Jurma: In Ilfov avem cea mai grava situatie din tara in acest moment. Si in Capitala lucrurile sunt scapate de sub control

Duminica, 29 Noiembrie 2020, ora 09:03
4834 citiri
Medicul Octavian Jurma: In Ilfov avem cea mai grava situatie din tara in acest moment. Si in Capitala lucrurile sunt scapate de sub control
Graficul prezentat de medicul Octavian Jurma

Medicul epidemiolog Octavian Jurma trage un semnal de alarma si sustine ca in judetul Ilfov este cea mai grava situatie din tara in ceea ce priveste rata infectarilor cu noul coronavirus.

Jurma afirma ca in Ilfov incidenta depaseste 11 cazuri la mia de locuitori si acuza autoritatile ca nu publica datele reale ale efectelor pandemiei.

"Intr-o singura zi, diferenta medie la 14 zile a scazut cu mai mult de 20%! Ieri era de plus 1% azi de minus 20%, mai tare ca Piparus Petru! Probabil incearca in exces e zel sa demonstreze presei ca masurile de carantina functioneaza din a treia zi nu din a treia saptamana", afirma medicul intr-o postare publicata pe pagina sa de pe Facebook.

Mesajul medicului Octavian Jurma:

Situatia din Ilfov insa ma face sa strig catre autoritatile din Ilfov: AJUNGE! Si asa nu tineti cont de valoarea incidentei la 1,000! Nu va obliga nimeni sa mai luati masuri dupa ce ati trecut si ignorat pragul de 3 la mie. Poate sa fie 6, 9 sau 12 la mie tot aia e pentru voi. Puteti invoca ca nu sunt destui batrani sau ca mai sunt 11% locuri in spitale si ati scapat de raspunderea legala pentru cei ucisi de COVID-19 pentru ca nu ati luat masurile necesare de la 3 la mie.

Sa pretinzi insa ca esti pe cale sa cobori sub 3 la mie cand urci constant si ai depasit 11 la mie este peste rabdarea mea, este revoltator si sfidator. Ilfov are de zile bune cea mai mare incidenta reala, normal sau standard din tara. Nu conteaza cum ii spunem, este incidenta din care nu s-au scos cu mana cazuri sub pretextul ca sunt din focare. Ma indoiesc ca 2/3 din populatia din Ilfov sunt in azile sau in spitale!

Intr-o singura zi, diferenta medie la 14 zile a scazut cu mai mult de 20%! Ieri era de plus 1% azi de minus 20%, mai tare ca Piparus Petru! Probabil incearca in exces e zel sa demonstreze presei ca masurile de carantina functioneaza din a treia zi nu din a treia saptamana. Totalul din ultimele 14 zile a scazut cu 384 de cazuri desi azi s-au inregistrat 418 cazuri noi si diferenta maxima a sumei mobile la 14 zile putea fi de 82 (s-au inregistrat 500 de cazuri noi acum 15 zile in Ilfov). Chiar ne luati de idioti? Chiar o sa imi spuneti ca si aritmetica a devenit subversiva politic?

Terminati odata cu manipularea politica a indicatorilor si amestecul datelor ca sa nu le mai dam noi de urma. Am inteles ca suntem pe cont propriu, macar lasati-ne reperele necesare sa navigam singuri aceste ape tulburi si agitate. Voua nu va pasa ca suntem la 11 la mie, ca 1 din 100 de oameni a fost confirmat pozitiv in ultimele 14 zile in Ilfov, dar poate altora le pasa. Mai ales ca stim pe pentru fiecare confirmat mai sunt intre 5 si 10 neconfirmati, ca de testat nu este cerere ne spuneti.

Poate un tanar responsabil pentru viata parintilor si bunicilor sai nu se va duce la o petrecere cu 20 de prieteni daca stie ca statistic unul va fi sigur infectat acolo, chiar daca voi deschideti restaurantele de saptamana viitoare cand o sa declarati ca Ilfov e in scenariu galben/portocaliu. Poate ca noi vom alege sa luam mai in serios viata familiilor noastre decat o faceti voi. Tomai de aceea lasati indicatorii in pace, avem nevoie de ei sa ne orientam cand si cum iesim din casa, daca si pe cine vizitam. Nu ne mai spuneti ca apa are 1 de metru adancime si e sigur sa inotam cand are 3 metri si e plina de pirania!

Lasati-ne pe noi sa ne aparam viata daca voi aveti impresia ca v-am pus in fruntea tarii numai pentru privilegii nu si pentru raspundere. Este asta o declaratie politica? Imi pasa la fel de mult de opinia voastra despre declaratile mele cum va pasa si voua de poporul pe care pretindeti ca il slujiti. Asa incat m-am saturat sa le port de grija politicienilor (din orice partid) care nu pot fi deranjati de realitatea celor care mor in spitale pentru ca le afecteaza scorul electoral si imaginea in care au investit milioane. E greu sa ai rabdare 3-4 saptamani cand poti sa mori in 3-4 ore fara o sursa de oxigen.

Adevarul este ca in Ilfov avem cea mai grava situatia din tara in acest moment ceea ce inseamna ca si in Capitala tarii lucrurile sunt scapate de sub control de mult. O sa public regulat aceasta situatie pana cand se vor hotari si autoritatile din Ilfov sa ne spuna adevarul sau macar sa scada doza de ajustare din pix la cote mai suportabile cum fac in mai toate judetele din tara.

Bine ca pleaca toata zona Bucuresti-Ilfov in aceaste zile in vacanta si la familii in tara, ca tot suntem in platou si in cadere vertiginoasa. Sa mai dea COVID-19 si prin judetele unde s-au mai curatat un pic ca si asa le merge prea bine brasovenilor si prahovenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#jurma, #medic, #Ilfov, #covid, #pandemie, #autoritati, #incidenta, #pericol , #autoritati