Microregiunea Valea Jiului a ramas la stadiul de proiect

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 13:26
2189 citiri
Microregiunea Valea Jiului a ramas la stadiul de proiect

Dezvoltarea regionala comuna in Valea Jiului a ramas la stadiul de proiect. Autoritatile din Valea Jiului au intocmit un plan de dezvoltare a microregiunii Valea Jiului pentru ca aceasta regiune sa prezinte un potential mai ridicat in ceea ce priveste investitorii si conditiile socio-economice, insa totul a ramas la stadiul de proiect.

Scopul general al proiectului pentru dezvoltarea socio-economica a microregiunii Valea Jiului a fost transformarea oraselor din bazinul carbonifer in zone favorabile dezvoltarii economice prin inlocuirea dependentei acestora de industria miniera.

Astfel, pentru atingerea obiectivului general au fost identificate o serie de obiective specifice care vizau cresterea gradului de ocupare a populatiei din Valea Jiului, diversificarea activitatilor economice, atragerea investitorilor in vederea modernizarii infrastructurii existente, promovarea turistica a Vaii Jiului si protectia mediului prin indepartarea principalelor surse de poluare.

Municipiul Petrosani, nucleu de dezvoltare pentru microregiune si pentru judetul Hunedoara

Conform proiectului, municipiul Petrosani trebuia sa devina nucleul de dezvoltare al microregiunii Valea Jiului. Motivele pentru care a fost ales municipiul Petrosani sa devina nucleul microregiunii este faptul ca in Petrosani infrastructura este mai dezvoltata, iar punctul forte il constituie prezenta Universitatii.

Astfel, la Petrosani era necesar sa se realizeze un parc de afaceri care sa ofere facilitati pentru mediul de afaceri si realizarea unui parc tehnologic care sa sprijine si sa dezvolte afacerile cu un grad inalt tehnologic.

Totodata, la Petrosani trebuia sa se ofere sprijin pentru crearea unui sector axat pe sectoarele existente, si anume constructiile si agricultura.

Autoritatile locale implementeaza proiectele

In timp ce statiunile montane din Romania au primit finantari pentru modernizarea partiilor si a conditiilor din statiuni, prin programul Superschi in Carpati, in statiunile turistice din Valea Jiului lucrurile abia au inceput sa prinda contur.

Astfel, autoritatile locale din cele sase comunitati din Valea Jiului au inceput sa implementeze majoritatea proiectelor. Cele mai vizibile schimbari sunt la Petrosani, Petrila si Vulcan.

La Petrila si la Petrosani autoritatile s-au apucat de reabilitarea soselelor si realizarea telegondolei din Parang. Iar la Vulcan, realizarea telegondolei din Pasul Valcan este pe ultima suta de metri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#microregiune Valea Jiului, #proiecte dezvoltare economica , #autoritati