Ministrul Mediului, dupa reluarea activitatii de salubrizare din Sectorul 1: "Nicio autoritate nu-si poate permite sa puna in pericol sanatatea populatiei"

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 20:55
2248 citiri
Ministrul Mediului, dupa reluarea activitatii de salubrizare din Sectorul 1: "Nicio autoritate nu-si poate permite sa puna in pericol sanatatea populatiei"
Tanczos Barna, ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reactionat dupa ce operatorul de salubritate Romprest a reluat activitatea de ridicare a deseurilor din sectorul 1 al Capitalei, dupa o intrerupere de mai multe zile.

"Salut atitudinea responsabila a operatorului de salubritate si ma bucur ca apelul nostru de reluare a colectarii deseurilor a contribuit la o normalizare a situatiei din sectorul 1 al Capitalei. Anuntul oficial al operatorului este in primul rand o veste buna pentru locuitorii sectorului 1. In al doilea rand, este o veste buna pentru un climat de mediu normal intr-o capitala europeana.

Orice oras are nevoie de colectarea continua a deseurilor, indiferent de discutii sau neintelegeri birocratice. Nicio autoritate nu-si poate permite sa puna in pericol sanatatea populatiei sau sa anuleze orice responsabilitate de mediu, chiar si temporar", a transmis Tanczos Barna duminica, pe pagina de Facebook a ministerului pe care il conduce.

El a atras atentia asupra faptului ca situatii precum cea de la sectorul 1 i-ar putea demotiva pe cetateni in ceea ce priveste respectarea mediului. "Ma gandesc la cum privesc oamenii astfel de incidente: oare nu cumva pot fi ei demotivati in a avea constiinta de mediu cata vreme autoritatile dau semnale ca se poate suspenda un serviciu indispensabil?", a completat ministrul.

Tanczos Barna mai transmite ca spera ca situatia inregistrata saptamana aceasta in sectorul 1 sa nu se mai repete. "De aceea, atat Primaria Capitalei cat si primariile de sector trebuie sa gaseasca solutii comune de colectare, sortare si reciclare a deseurilor asa cum prevede legea", adauga ministrul Mediului.

Operatorul de salubritate Romprest a anuntat, sambata seara, ca va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru golirea autospecialelor incarcate cu deseuri in statiile de sortare apartinand altor trei companii partenere. "Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru ca, pe masura ce autospecialele se vor descarca la statia de sortare, sa intre in program de colectare a deseurilor care s-au acumulat in sector incepand cu data de 1 iunie 2021, data la care accesul la statiile de sortare agreate a fost interzis", a transmis firma de salubritate.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a transmis, dupa ce Romprest a anuntat ca reia activitatea de salubrizare in sector, ca Primaria va depune plangeri penale pentru infractiunea de santaj actionarilor Romprest si va cere ridicarea licentei. De asemenea, va cere rezilierea contractului cu aceasta companie.

La inceputul acestei luni operatorul de salubritate Romprest a anuntat, din nou, ca nu mai ridica gunoiul din Sectorul 1, conform primarului. Romprest acuza ca "in mandatul actualului primar, aplicarea clauzelor contractului si a prevederilor legale este discretionara".

"Refuzul nejustificat la plata facturilor pentru servicii confirmate, in perioada iulie-decembrie 2020, si plata discretionara a prestatiilor, respectiv jumatate din prestatia lunara a activitatilor de salubrizare stradala, in perioada ianuarie-martie 2021, au dus la acumularea unui debit restant de peste 120 milioane lei, din care 96 milioane datorie istorica aferenta prestatiilor din anul 2020 si 24 milioane aferente prestatiilor din anul 2021. Facturi aferente unora dintre prestatiile din anul 2020 inregistreaza depasiri ale termenelor de scadenta de peste 200 de zile", afirma compania.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#ROMPREST, #salubritate, #sectorul 1, #Tanczos Barna, #Ministru Mediu , #autoritati