Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Originea monolitului din metal din desertul Utah, inca necunoscuta. Mai multi oameni l-au gasit cu ajutorul detectivilor online

Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 12:24
5658 citiri
Originea monolitului din metal din desertul Utah, inca necunoscuta. Mai multi oameni l-au gasit cu ajutorul detectivilor online
Monolitul descoperit in Utah. FOTO: Twitter

Originea monolitului din metal descoperit recent in desertul din Utah este inca necunoscuta, dar, in cateva zile, desi autoritatile nu au dezvaluit exact locul in care este amplasat, el a fost gasit de mai multi oameni cu ajutorul detectivilor online, relateaza BBC.

Prima persoana a ajuns la fata locului in 48 de ore. Autoritatile care au anuntat luni existenta obiectului cu inaltime de 3,6 metri au refuzat sa dezvaluie localizarea lui, pentru ca oamenii sa nu se aventureze si sa se rataceasca.

Miercuri, pe retelele de socializare au inceput deja sa apara fotografii cu pionierii in cautare. Ei au fost ajutati de detectivi care au localizat rapid structura pe Google Earth si au publicat coordonatele.

Monolitul, potrivit Google Earth, se afla acolo de cel putin patru ani.

David Surber, in varsta de 33 de ani, fost ofiter de infanterie in Armata SUA, a fost primul care a ajuns aici. El a condus sase ore dupa ce a gasit un mesaj pe reteaua Reddit in care era mentionat ca a fost gasit locul exact.

Utilizatorul Reddit care a publicat coordonatele, Tim Slane, a spus ca a urmarit traiectoria zborului efectuat de o echipa de cercetatori pe 18 noiembrie, care a gasit monolitul, pana ce acesta a disparut de pe radar, semn ca ar fi putut ateriza. El a scanat harta si a comparat-o cu documnte oficiale.

Potrivit imaginilor din satelit din 2015, monolitul nu apare, insa este vizibil in octombrie 2016.

"Stiam ca odata ce locul devine public oamenii vor vizita zona", a spus Slane. "Am primit mesaje furioase pentru ca am dezvaluit amplasarea. Daca nu o gaseam eu, cineva ar fi facut-o destul de curand".

Dupa ce a dezvaluit ca a pornit in cautarea monolitului, David Surber a primit sute de mesaje de incurajare si cereri. Initial, cand a ajuns, era singur, apoi alti oameni au inceput sa apara, dupa ce au gasit coordonatele.

"A fost o evadare buna din tot negativismul experimentat in 2020", a spus el.

In continuare, raman doua intrebari fara raspuns: cine a amplasat structura acolo si de ce.

Unii au opinat ca a fost vorba despre extraterestri, altii au atribuit-o unor artisti ca John McCracken (care a murit in 2011) si Petecia Le Fawnhawk. Reprezentantii galeriei lui McCracken au negat, spunand ca poate fi vorba despre un alt artist care i-a adus un omagiu, iar Le Fawnhawk a declarat revistei Artnet ca, desi s-a gandit sa amplaseze monumente secrete in desert, nu il poate revendica pe acesta.

Imaginile publicate de zeci, poate chiar sute de oameni - care au vizitat locul - sugereaza ca a fost vorba despre o lucrare profesionista. Oricine a amplasat monolitul acolo a avut nevoie sa foloseasca instrumente grele.

Autoritatile au spus ca, desi nu incurajeaza deplasarile in zona pentru ca ar putea fi periculos, nu pot face nimic pentru a le opri, pentru ca este un teren public. Nu a fost luata o decizie legat de inlaturarea structurii.

Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliţia a început să aresteze paşnic studenţii protestatari de la University of Southern California miercuri seara, la câteva ore după ce forţele de ordine au arestat violent la o...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#monolit, #Utah, #SUA , #autoritati