Ziare.com

Pericol de inec la Campu lui Neag

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 16:38

   

Pericol de inec la Campu lui Neag
Lacul format in locul carierei de la Campu lui Neag a ajuns raiul pescarilor si al amatorilor de plaja in week-end. Zona este mai mereu impanzita de oameni si prea putini sunt cei care constientizeaza ca lacul este un real pericol pentru cei care ar aluneca.

In plus, nicio placuta avertizoare nu mai exista, iar paza locului este ca si inexistenta.

"Am dat mereu anunturi in presa cu privire la faptul ca acolo exista pericol de inec. Nu putem pune paza non stop pentru ca nu ne permitem, dar am facut o solicitare jandarmilor din Campu lui Neag pe cat posibil sa asigure zona. Stim ca apa are o adancime de peste 80 de metri si nu o data am pus placute de avertizare care insa au disparut", a afirmat primarul Danut Buhaescu.

Apa are potrivit celor din administratia locala peste 70 de metri si lacul este mereu alimentat de doua izvoare care mentin nivelul ridicat. In plus, toate galeriile subterane sunt inundate si curentii de apa sunt puternici.

Totusi, cei din primarie se gandesc sa concesioneze lacul pentru a deveni un loc de agrement.

"Dorim sa concesionam unei firme care sa fie interesatasa investeasca acolo. Au fost cateva solicitari si vrem sa gasim o formula, dar deocamdata suprafata respectiva are o problema juridica", mai spune Danut Buhaescu.

Pe locul lacului a existat o cariera de huila, care insa, a durat numai 10 ani, iar locul a fost lasat in paragina si a devenit atractia zonei, imediat ce s-a umplut cu apa.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4879 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor