Valea Jiului ar putea deveni municipiu

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 16:06
3082 citiri
Valea Jiului ar putea deveni municipiu
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Valea Jiului ar trebui sa devina municipiu, sustin autoritatile locale de aici, care sunt tot mai constiente ca aceasta este solutia pentru dezvoltarea zonei.

Asa se vad lucrurile si de la Bruxelles si pentru ca proiectele viitoare se bazeaza pe finantari de la acest for european, iar populatia este in scadere, municipiul Valea Jiului este o realitate care s-ar putea contura in scurta vreme.

"Nu doar datele recentului recensamant spun ca ar trebui sa fim un singur municipiu, ci eu chiar am spus mai demult asta. De anul viitor, bugetul Uniunii Europene se va face pentru conurbatii mari, iar Valea Jiului are sanse de dezvoltare doar impreuna. Toti primarii si toate consiliile locale trebuie sa inteleaga asta, daca vor sa primim fonduri de dezvoltare care ne sunt vitale", a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petrosani, care ar putea deveni capitala municipiului Valea Jiului.

In acest moment, in Valea Jiului sunt 3 municipii: Petrosani, Lupeni si Vulcan si 3 orase: Uricani, Aninoasa si Petrila.

Populatia zonei a scazut simtitor, iar in Valea Jiului, potrivit ultimului recensamant, mai traiesc 119 484 de oameni.

In Petrosani mai sunt putin peste 35.000 de suflete, la Vulcan vreo 25.000, in Lupeni 23.000, la Petrila 21.000 de suflete isi duc traiul zilnic, in timp ce la Uricani, Petrila si Banita, in total mai sunt vreo 15.000.

#valea jiului municipiu, #municipiul valea jiului , #autoritati