A fost lansata Asociatia "Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei": Nu putem accepta sa fim in paragina

Luni, 14 Ianuarie 2019, ora 21:05
3733 citiri
A fost lansata Asociatia "Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei": Nu putem accepta sa fim in paragina

Reprezentanti ai societatii civile din cele opt judete ale Moldovei au anuntat, luni, la Iasi, lansarea asociatiei "Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei", initiatorii demersului sustinand ca este necesara o voce regionala puternica pentru a promova marile teme la Bucuresti.

Printre initiatorii asociatiei se regasesc si fondatorii celor doua asociatii civice iesene care lupta pentru construirea autostrazii Iasi-Targu Mures, respectiv "Moldova vrea Autostrada" si "Impreuna pentru A8".

Presedintele asociatiei "Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei", istoricul iesean Dorin Dobrincu, a spus ca Moldova nu are nici un kilometru de autostrada, el adaugand ca in perioada 2012-2015 regiunea de nord-est a livrat bugetului central cu 10 miliarde de lei mai mult decat a primit prin alocari.

"Nu putem sta impasibili la degradarea regiunii noastre. Nu vrem sa fim catastrofici, dar nu putem accepta sa fim in paragina. Parca am fi in stare de razboi. Este necesara o voce regionala puternica, care sa promoveze marile teme la Bucuresti, iar printre fondatori se numara personalitati din toate cele opt judete ale Moldovei", a spus Dorin Dobrincu.

La randul sau, Dan Radu, un alt initiator al proiectului, a spus ca Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei este un proiect gandit de cateva luni, el precizand ca in doua-trei luni asociatia va prezenta un raport privind starea Moldovei.

Intrebati daca asociatia se va transforma in partid, initiatorii proiectului au spus ca nu au in vedere acest lucru.

In sala au fost prezente aproximativ o suta de persoane, intre care si deputatul USR de Neamt, Iulian Bulai, precum si doi consilieri ieseni ai PNL.

Citeste si:
PNL, groparul României
PNL, groparul României
După ce Dacian Cioloș a eșuat în tentativa sa de a forma un guvern, pe surse, s-a auzit că președintele Iohannis i-ar fi cerut lui Florin Cîțu să facă un pas în spate, dar că acesta ar...
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în opinia sa România nu va intra într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar şi nu a dorit să comenteze informaţiile neoficiale privind...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii
4.la
rank 5
vreti sa stiti despre ce e vorba sau va multumiti cu rezumatul rezum