Angajati CNADNR fac acuzatii grave: Toate tronsoanele noi de autostrada au probleme de constructie, ar putea fi demolate

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 14:17
3430 citiri
Angajati CNADNR fac acuzatii grave: Toate tronsoanele noi de autostrada au probleme de constructie, ar putea fi demolate
Foto: Arhiva Ziare.com

Noile portiuni de autostrada, construite in ultimii ani, au probleme de rezistenta, iar unele ar putea avea soarta lotului 3 al autostrazii Orastie-Sibiu, care a fost demolat din cauza fisurilor aparute, au afirmat, luni, angajati ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), in cadrul unei conferinte de presa.

Membri ai "Initiativei pentru Restructurarea si Reprofesionalizarea CNADNR SA", formata din fosti si actuali angajati al CNADNR, au lansat, luni, mai multe acuzatii grave la adresa Companiei de Drumuri, legate de nepotism si neprofesionalism in executarea lucrarilor, potrivit News.ro.

"Toate portiunile noi de autostrada construite in ultimii ani au probleme de rezistenta. Unele au probleme la fel de grave ca cele pe care le-a avut lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu si ar putea avea soarta lor, adica sa fie demolate", au afirmat reprezentantii initiativei.

Printre tronsoanele noi de autostrada cu probleme de executie ar fi Arad - Nadlac, Timisoara - Arad si Bucuresti - Ploiesti, sustin acestia.

Nu era necesara demolarea lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu

Totodata, angajatii CNADNR arata ca lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu, supranumita "autostrada scufundata", putea fi consolidat, iar demolarea sa nu era necesara.

Lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu, in lungime de 22 de kilometri, a fost inchis in septembrie 2015, iar o portiune de cateva sute de metri a fost demolata, din cauza ca au aparut fisuri si denivelari grave pe carosabil.

Portiuni din autostrada Sibiu-Orastie, demolate pe ambele cai de rulare (Video)

O noua portiune de autostrada trebuie demolata? Reactia CNADNR

Compania de Drumuri a considerat ca firma Salini Impregilo nu a respectat obligatiile asumate, iar in ianuarie 2016 i-a notificat pe italieni cu privire la incetarea contractului.

Nepotism la Compania de Drumuri

Pe de alta parte, angajatii CNADNR au lansat si acuzatii de nepotism in selectia de personal, astfel ca persoane necalificate ar fi ajuns sa ocupe functii de conducere, printre care un preot si un profesor de sport.

Acestia cer companiei impunerea unor criterii clare de selectie a personalului. Ei vor ca posturile sa fie ocupate pe baza unui concurs, pentru ca directorii sa nu-si mai angajeze rudele.

"Un preot si un profesor de sport au ajuns sa aiba functii de conducere, in diverse departamente. Foarte putini oameni din CNADNR sunt ingineri cu studii in domeniul drumurilor", a declarat un membru in cadrul organizatiei, Alin Goga.

Potrivit datelor prezentate de organizatie, sub 10% dintre angajati au studii de specialitate in domeniul drumurilor.

O alta nemultumire a angajatilor tine de faptul ca institutia acorda sporuri salariale de pana la 75% fara criterii de performanta, dar s-a atras atentia si asupra faptului ca CNADNR plateste o chirie imensa pentru sediu, de 2,7 milioane de euro pe an.

Membrii asociatiei "Initiativa pentru Restructurarea si Reprofesionalizarea CNADNR SA", unii dintre ei cu functii de conducere in CNADNR, l-au acuzat pe actualul director al companiei, Catalin Homor, ca pastreaza obiceiurile fostului manager general Narcis Neaga.

In plus, ei sustin ca ar exista revendicari din partea constructorilor de drumuri de circa 2 miliarde de lei. Oficialii CNADNR au declarat ca aceasta cifra nu are o baza reala.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#autostrazi probleme, #nepotism CNADNR, #acuzatii angajati CNADNR , #autostrada