Primele imagini cu cei 24 de kilometri de autostradă ce urmează a fi inaugurați în decembrie VIDEO

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 19:39
8327 citiri
Primele imagini cu cei 24 de kilometri de autostradă ce urmează a fi inaugurați în decembrie VIDEO
Lotul de autostradă ar urma să fie inaugurat la 1 decembrie FOTO Facebook/ Asociația Pro Infrastructură

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au mers pe Lotul 2 Sebeș-Turda, care se apropie de inaugurare. Imaginile suprinse cu camera de bord arată că lucrăile sunt aproape de final, deși încă se lucrează la ultimele finisaje.

„Lotul 2 Sebeș-Turda se apropie de inaugurare! În sfârșit, la mai bine de 6 ani de la prima cupă de excavator, avem strat de uzură așternut pe toți cei 24,25 km din #AutostradaA10 între Alba Iulia Nord și Aiud. Vedeți cu ochii voștri stadiul din această filmare de la bord de astăzi: https://youtu.be/zxP7G3thU34.

Grecii de la Aktor execută ultimele finisaje necesare deschiderii circulației în siguranță, lucru posibil la finalul lunii noiembrie, cel mai târziu în primele zile din decembrie, incluzând aici instalarea ultimelor parapete de protecție, garduri, indicatoare dar și procedurile birocratice.

Inaugurarea va fi făcută cu o restricție (trafic pe un sens) pe aproximativ un kilometru în zona Oiejdea, acolo unde consolidarea versantului nu va fi finalizată mai devreme de primavara anului viitor. Tot atunci pot fi gata și spațiile de servicii.

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Poliției Rutiere și antreprenorului să rezolve rapid documentația necesară deschiderii traficului, astfel încât șoferii să scape de coșmarul traversării orașelor Teiuș și Aiud, conectând Cluj-Napoca de Sebeș și mai departe de Sibiu și Deva, după atâta amar de vreme și vieți pierdute pe DN1 și DN7”, a transmis Asociația Pro Infrastructura.

Directorul General CNAIR, Cristian Pistol a verificat lucrările pe șantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeș - Turda (A10).

"Sunt astăzi aici pentru a vedea care este stadiul lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda, în lungime de 24,25 de km. În funcție de asta urmează să decidem când va putea fi deschisă circulația, ceea ce ar permite deplasarea pe întreaga autostradă Sebeș - Turda (A10). Deschiderea traficului rutier pe lotul 2 va face utilizabili încă 1,5 km pană la nodul Alba Iulia (lot 1) și cca 3 km până nodul Aiud (lot3).

Vreau să reamintesc un aspect extrem de important, din punctul meu de vedere. În urmă cu o lună, când am preluat mandatul, proiectul lotului 2 al autostrăzii Sebeș - Turda, era considerat practic ratat, din cauza întârzierilor și blocajelor. Astăzi putem să vorbim însă despre deschiderea în acest an a acestui lot.

Autostrada Sebeș - Turda (A10) are o lungime de circa 70 km și leagă autostrada A1 (Sebeș) cu autostrada Transilvania A3 (Turda)”, a declarat Pistol, potrivit paginii de pe Facebook a CNAIR.

Acesta a completat că pe o distanță de un km, în zona dealului Oiejdea, lucrările vor continua până în luna aprilie a anului viitor, perioadă în care circulația se va desfășură în ambele sensuri, dar pe o cale.

”Vreau ca împreună cu colegii de la minister să deblocăm toate proiectele care ani de zile au trenat din diverse motive. Sunt adeptul muncii in echipa si cred ca doar așa putem obține acele rezultate pe care oamenii le așteaptă de la noi. Vreau să mai adaug doar că în spațiul public apar frecvent discuții legate de infrastructură.

Unele pornesc de la interesul justificat al cetățenilor de a beneficia de o infrastructură rutieră europeană, modernă și sigură, pe când altele au ca scop mascarea incapacității unor Antreprenori. Toată lumea trebuie să înțeleagă că intre cele două planuri trebuie făcută o distincție clară", a completat directorul general al CNAIR. Surse neoficiale susțin că deschiderea traficului se va produce la 1 decembrie 2021.

Date tehnice: A10 Sebeș - Turda - Lotul 2 - 24,25 km - Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului) - Aiud (Km 17+000 – Km 41+250)

Valoare: 549.33 mil. lei (fară TVA)

Constructor: Aktor

Contract: Semnat în 14 noiembrie 2014

Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016

Deschidere posibilă: Decembrie 2021

Stadiu fizic: 91,74% la data de 31.10.2021.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

George Simion, moment de sinceritate: ”Urăsc acest stat artificial numit Republica Moldova”. Ce spune despre candidatura lui Dan Puric
George Simion, moment de sinceritate: ”Urăsc acest stat artificial numit Republica Moldova”. Ce spune despre candidatura lui Dan Puric
George Simion, liderul AUR, a afirmat că urăşte “acest stat artificial numit Republica Moldova” şi a explicat că ţara vecină nu va intra niciodată în Uniunea Europeană, într-un...
16 primari şi viceprimari, majoritatea de la PNL, au anunţat că vor candida din partea PSD la alegerile locale din acest an
16 primari şi viceprimari, majoritatea de la PNL, au anunţat că vor candida din partea PSD la alegerile locale din acest an
Un număr de 16 primari şi viceprimari, de la PNL, USR, PRO România, PMP sau Partidul Republican, au anunţat că la alegerile locale din 9 iunie vor candida din partea PSD. „Fără foarte...
#lotul 2 al Autostrazii A10, #Sebes, #sebes turda, #A10, #Pro Infrastructura , #autostrada
Comentarii