Autostrada Bucuresti-Ploiesti se termina in curtea unei case

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 09:47
3401 citiri
Autostrada Bucuresti-Ploiesti se termina in curtea unei case
Foto: Arhiva

Autostrada Bucuresti-Ploiesti nu va fi deschisa circulatiei in viitorul apropiat din cauza ca nu a inceput constructia segmentului urban al autostrazii. Alt segment se termina in fata unei usi, exproprierile nefiind terminate, iar arheologii, din lipsa de bani, nu au incheiat cercetarile, desi oficial aceasta trebuiau sa fie terminate in 2009.

Constructorii si reprezentantii Companiei de Drumuri sustin ca lucrarile au intarziat din lipsa de bani si in prezent ele sunt inchise, dar vor fi reluate de la 1 martie 2011, daca vremea va permite, informeaza Romania Libera.

Desi lucrarile au inceput de acum patru ani, exproprierile nu sunt terminate in proportie de 100%, iar din cauza lipsei de bani, echipele de arheologi din Bucuresti si Prahova nu pot continua cercetarile.

La Barcanesti, familia lui Florin Cucu are in curte autostrada, iar usa casei se deschide in pilonul unui pod, prin gradina urmeaza sa treaca o bretea a viitoarei autostrazi, iar pe la streasina casei e un tablier din beton. Acestia au refuzat exproprierea, deoarece au considerat ca suma oferita este insuficienta pentru achizitionarea altei gospodarii.

Pe alte doua mari portiuni ale autostrazii, dar aflate in capetele opuse, lucrarile de constructie sunt intr-un stadiu suficient de avansat pentru a termina rapid si asfaltarile. Insa, intre acestea, exista alta doua tronsoane unde lucrarile au avansat mai incet.

Autostrada, fara portiunea urbana, nu se va putea incheia mai devreme de sfarsitul lui 2011, iar asta este partea cea mai dificila de realizat.

"In partea urbana a viitoarei autostrazi, exista, din cate stim, 2-3 situri arheologice cunoscute care apar in lista monumentelor istorice si sunt consemnate in PUB 2000 Bucuresti (Panul de Urbanism General). Aici urmeaza sa se faca, cand vor exista bani, o evaluare si ulterior, cercetarile propriu-zise. Daca exista finantare, am putea sa terminam, probabil, in doua luni si jumatate", spune Corina Bors.

Santierele au fost deschise in anul 2006, insa terenurile expropriate peste 90% au fost puse la dispozitia constructorilor abia la sfarsitul anului 2009, desi atunci era termenul de finalizare.

In decembrie 2010, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat un control la CNADNR referitor la constructia A3. CNADNR estimeaza ca lucrarile la A 3 s-ar putea finaliza in 2012, insa "in functie de alocarile bugetare".

Momentan stadiul lucrarilor pe A3 este de zece kilometri realizati la nivel de binder si alti 12 la nivel de fundatie de balas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#constructie autostrada Bucuresti Ploiesti, #lucrari intarziate lipsa bani , #autostrada