Autostrada inaugurata cu fast de Ponta in Sibiu, inapoi la primul pas

Joi, 11 Februarie 2016, ora 22:27
5287 citiri
Autostrada inaugurata cu fast de Ponta in Sibiu, inapoi la primul pas
Foto: Ziare.com

Licitatia pentru expertiza intregului lot 3 din Autostrada Orastie - Sibiu si cea de refacere a zonei afectate vor fi demarate pana la finele lunii februarie, a anuntat, joi, directorul general al CNADNR, Catalin Homor, care s-a aflat in aceste zile pe santierele din Transilvania.

"Avand in vedere calendarul de actiuni al CNADNR pe care l-am stabilit odata cu preluarea mandatului cu privire la executia lucrarilor pe autostrazile din Romania, pentru respectarea acestuia, am fost si am vazut santierele din zona Transilvaniei.

Pana la finele lunii februarie, asa dupa cum am mai spus, trebuie demarata in paralel licitatia pentru expertiza intregului lot 3 din Autostrada Orastie - Sibiu cat si lansarea licitatiei pentru refacerea zonei afectate", a precizat Homor.

Incheiem anul cu mai putini kilometri de autostrada: Cand va fi redata in folosinta Sibiu-Orastie

Totodata, seful CNADNR a convocat o echipa de specialisti pentru inventarierea degradarilor, iar expertiza ce va fi demarata "va fi o radiografie in urma careia vor fi trase concluzii legate de calitatea lucrarilor executate".

In ceea ce priveste santierul autostrazii Gilau - Nadaselu, Homor a precizat ca finalizarea tronsonului de autostrada intarzie din cauza defrisarii unei suprafete de padure.

"Acest tronson este realizat in proportie de peste 50% la nivel de corp de autostrada, iar pasajele sunt in diferite faze de executie. O problema care intarzie finalizarea tronsonului de autostrada este defrisarea unei suprafete de padure", a adaugat directorul general al companiei.

Scandalul autostrazii Sibiu-Orastie continua: Contractul a fost reziliat - Cand s-ar putea relua circulatia

Potrivit sursei citate, loturile 3 si 4 din Autostrada Sebes - Turda, cu o lungime de 12 km, respectiv 18 km, sunt realizate fiecare in procente de peste 40%.

"Dupa ce la nivelul institutiilor implicate s-a intensificat activitatea in vederea armonizarii legislatiei si obtinerii avizelor necesare derularii proiectelor de infrastructura, chiar ieri (miercuri - n.red.) au fost adoptate doua Hotarari de Guvern.

O Hotarare pentru declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata aflate pe o sectiune a traseului Autostrazii Brasov - Tg. Mures - Cluj - Oradea, respectiv sectiunea 2A Ogra - Campia Turzii, precum si fondurile necesare pentru plata despagubirilor.

Scandalul autostrazii Sibiu-Orastie, la DNA: Dosar penal pentru abuz in serviciu, coruptie si deturnare de fonduri UE

Se misca ceva si pentru Autostrada Transilvania: Guvernul face noi exproprieri

Printr-o alta Hotarare, Guvernul a aprobat declansarea procedurilor de expropriere pentru 366 de imobile proprietate privata de pe Sectiunea 3A, subsectiunea 3A1 si 3A2, pe teritoriul localitatilor Gilau si Garbau, din judetul Cluj, de pe coridorul proiectului Autostrazii Brasov - Tg. Mures - Cluj - Oradea", a mentionat seful CNADNR.

Directorul Companiei a cerut tuturor celor cu responsabilitati din CNADNR sa urmareasca "derularea proiectelor si evolutia lucrarilor din santier si mai putin din birou, pentru ca vreau sa recuperam aceste proiecte, sa le aducem la zi si sa raspundem asteptarilor cu privire la infrastructura rutiera".

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#licitatie expertiza autostrada Orastie Sibiu, #CNADNR autostrada Orastie Sibiu , #autostrada