Ziare.com

Autostrada Soarelui intra in reparatii

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 20:19

   

Autostrada Soarelui intra in reparatii
Tronsonul de autostrada Bucuresti-Fundulea, parte a Autostrazii Soarelui, va fi reabilitat anul viitor, la noua ani de la inaugurarea acestuia, urmare a degradarii accentuate a partii carosabile.

"Pentru sectorul de autostrada Bucuresti - Fundulea a fost efectuata expertiza tehnica in vederea reabilitarii. In functie de fondurile alocate in 2013, se va trece la demararea procedurilor legale pentru reabilitarea acestui sector de autostrada", a precizat conducerea CNADNR.

Cei 26,5 kilometri ai tronsonului au fost finalizati in iunie 2004, odata cu sectorul Fundulea-Lehliu, lucrarile fiind incepute in 2001. Acestea au fost primele portiuni de autostrada construite in Romania dupa decembrie 1989.

Tronsonul Bucuresti-Fundulea a fost executat de asocierea Italstrade - CCCF, cu o garantie a lucrarii de doi ani, valoarea investitiei fiind de 74 de milioane de euro. Este singurul tronson nou de autostrada pentru care solutia tehnica aleasa pentru calea de rulare a fost constructia din placi de beton.

Carosabilul a inceput sa se degradeze inca de acum 2-3 ani, insa in prezent tronsonul de autostrada a devenit deja periculos din cauza gropilor aparute in placile de beton, cu toate ca soseaua a mai fost peticita pe alocuri.

Sursa: rNews

Articol citit de 3726 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Superb

Sper ca incep sa-l repare prin vara asa...ca tot imi place sa stau in trafic

 

asta-i o autostrada de reparat doar pe soare

angajatii sa nu-si uite umbrela scaunul si gratarul.......iar soferi sa nu-si uite rabdarea

Am auzit pe surse, ca firmele de apartament ...

... ale "regilor asfaltului", nu mai au bani de lopeti si cazmale!
Asa ca angajatii lor vor fi nevoiti sa se sprijine-n autocamioane si buldozere!

Cat despre "asfalt", se va respecta in continuare reteta consacrata: 50% malai, 40% faina de soia ca liant si 10% colorant alimentar negru, numai si numai produse BIO!

Nu-i păcat să se arunce banii pe drumuri la mare, la munte, sau care

să brăzdeze Transilvania de 2 ori la nici 100 km intre ele spre Budapesta si odată spre Moscova (?), iar continuarea A1 de la Pitesti cu vreo 200 km pentru conectarea zonei economice a Ţării la Europa prin Autostrada Beograd-Nis să nu fie luată in considerare?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor