Autostrada Transilvania va costa mai putin

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 10:42
2413 citiri
Autostrada Transilvania va costa mai putin
Foto: zf.ro

Costurile la autostrada Brasov-Bors s-au putea reduce semnnificativ, dupa ce americanii de la Bechtel au acceptat o micsorare a preturilor, potrivit unor surse din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi.

Bechtel a renuntat la 7 milioane de euro pentru fiecare kilometru construit. Pana acum, americanii au construit un kilometru de autostrada contra sumei medii de 16 milioane de euro.

"S-a convenit de comun acord sa se achite in plus fata de standardul acceptat la autostrada de pe Coridorul IV, care este de sapte milioane de euro/kilometru, un plus de 30%. Acest lucru inseamna ca pretul la Autostrada Transilvania, va fi de aproxamtiv noua milioane de euro/kilometru, dar aici trebuie sa tinem cont si de relieful zonei. Se va face o expertiza care sa stabileasca clar pretul pentru fiecare kilometru, dar acesta nu va putea depasi suma deja acceptata", au precizat sursele citate, potrivit Evenimentul Zilei.

Ministerul Transporturilor si-a luat angajamentul ca intreaga autostrada sa fie construita de americani, iar potrivit intelegerii, lucrarile vor fi continuate pe doua tronsoane, 3C - Bors-Suplacu de Barcau, in lungime de 64 de kilometri, si pe o portiune de zece kilometri din sectorul 3B, care va lega Gilaul de Nadasel.

Sursele citata au mai spus ca Ministerul Transporturilor a solicitat Bechtel sa construiasca o centura cu profil de autostrada a municipiului Oradea. Cele doua proiecte trebuie finalizate in 2012.

Totodata, lucrarile ar urma sa fie reluate dupa ce Compania de Autostrazi va achita o parte din sumele restante. Potrivit intelegerii, achitarea datoriilor, in valoare de circa 118 milioane de euro, va incepe in termen de 30 de zile de la semnarea acordului de continuare a lucrarilor.

"Lucram impreuna cu Ministerul Transporturilor pentru a ajunge la un acord care sa permita continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania, urmand a angaja personal din zona si a incheia contracte cu companiile romanesti", a declarat Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al celor de la Bechtel.

Bechtel a reusit, in sapte ani de la semnarea contractului, sa finalizeze peste 50 de kilometri din cei 415 km ai Autostrazii Transilvania, iar cheltuielile depasesc deja 1 miliard de euro.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#autostrada Transilvania consturi, #americani Bechtel preturi , #autostrada
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
cu banii astia se putea asfalta toata planeta ! bravo Nastase !
Poza bum
bum
rank 5
maxi , eu nu sunt evreu ! evreii sunt parintii tai ! intreaba-i !