Ce-si doresc cel mai mult romanii la capitolul infrastructura - sondaj IRES

Marti, 06 Decembrie 2016, ora 11:35
5433 citiri
Ce-si doresc cel mai mult romanii la capitolul infrastructura - sondaj IRES
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii sunt extrem de nemultumiti de infrastructura din tara, iar acest lucru nu este o noutate, ci doar reconfirmat de un nou sondaj.

Desi avem masterplanuri si promisiuni peste promisiuni, suntem nevoiti sa ne descurcam cu doar 700 de kilometri de autostrada in toata tara si cu trafic de cosmar de sarbatori si in periodele de concedii. Ca sa nu mai vorbim despre cele 10.000 de drumuri de pamant din Romania.

Un sondaj IRES realizat la comanda Digi 24 arata cat de dezmagiti sunt romanii la capitolul infrastructura.

Intrebati ce parere au despre starea drumurilor din Romania, cei mai multi dintre respondenti, mai exact 75%, au spus ca au o parere proasta. Doar 24% sustin ca sunt multumiti cu aceasta situatie, iar 1% nu stiu.

Si strainii care vin prin Romania sunt avertizati inainte cu ce vor avea de-a face.

"Multe tronsoane de autostrada din Romania sunt in continuare neterminate. Unele dintre cele in folosinta nu au iesiri de pe autostrada, popasuri si benzinarii. Calitatea celorlalte drumuri din tara difera de la loc la loc. Luati in calcul ca se fac lucrari pe numeroase portiuni de drum", se arata intr-un mesaj cu sfaturi de calatorie pentru germani, emis de Ministerul de Externe de la Berlin.

Ce-si doresc oamenii pe viitor

Legat de principala prioritate a viitorului Guvern la capitolul infrastructura, 30% dintre participantii la studiu au spus ca aceasta ar trebui sa fie cresterea absorbtiei fondurilor europene.

In schimb, 28% sunt de parere ca obiectivul principal ar trebui sa fie repararea drumurilor existente, in timp ce 21% considera ca urmatorul Executiv ar trebui sa se concentreze pe construirea de autostrazi. Totodata, 4% dintre respondenti cred ca prioritatea ar trebui sa fie construirea de drumuri expres.

In acelasi timp, 4% sustin ca obiectivul principal ar trebui sa fie modernizarea trenurilor, iar 2% cred ca esentiala este privatizarea CFR Calatori.

Totodata, 1% dintre respondenti considera ca micsorarea duratei calatoriei cu trenul ar trebui sa ii preocupe cel mai mult pe guvernanti, in vreme ce tot 1% spun ca importanta este privatizarea Portulul Constanta. Acelasi procentaj sustine ca privatizarea Tarom ar trebui sa primeze.

La intrebarea "Ce autostrada ar trebui inceputa imediat de viitorul Guvern?", cei mai multi dintre respondenti, adica 24%, au raspuns ca Autostrada Sibiu-Pitesti.

Autostrada Pitesti-Sibiu are traseul gresit: Trece prin albia unui rau si doua picioare de pod cad in mijlocul unor drumuri

In schimb, 20% considera ca mai importanta ar fi o autostrada care sa lege estul de vestul tarii, iar 13% spun ca prioritatea ar trebui sa fie o autostrada Ploiesti-Brasov.

Totodata, 9% sunt de parere ca ar fi nevoie de o autostrada intre Brasov si Sibiu, insa 8% cred ca Guvernul ar trebui sa construiasca mai intai o autostrada intre Craiova si Pitesti, in timp ce 1% dintre respondenti isi doresc un tronson care sa lege Bucurestiul de Brasov.

Sondajul IRES a fost realizat pe data de 26 noiembrie si a avut la baza un esantion de 1.122 de persoane, cu o eroarea maxima de +-2,9%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#romani nemultumiti infrastructura, #sondaj autostrazi , #autostrada