Incepe constructia Autostrazii Capitalei pe tronsonul Glina-Vidra. Cand trebuie terminat proiectul in valoare de 830 de milioane de lei

Joi, 04 Februarie 2021, ora 17:37
16742 citiri
Incepe constructia Autostrazii Capitalei pe tronsonul Glina-Vidra. Cand trebuie terminat proiectul in valoare de 830 de milioane de lei
Santierul autostrazii de Centura a Capitalei FOTO Facebook Irinel Scriosteanu

Constructorul turc incepe in luna februarie lucrarile la lotul 1 din inelul sudic al Autostrazii de Centura a Capitalei, intre localitatile Glina si Vidra, a anuntat ministrul Transporturilor, Catalin Drula, in emisiunea Dialogurile Ziare.com.

"Mai exista inelul de autostrada A0. Se lucreaza pe unul dintre loturi, in zona de sud, lotul 2. Incep iminent, luna aceasta, lucrarile si pe lotul dinspre autostrada A2 si la distanta de cateva luni vor incepe lucrarile si pe lotul dinspre autostrada A1, Bucuresti-Pitesti. Practic, anul acesta vom avea lucrari de intreg semicercul sudic. Pe semicercul nordic avem un contract semnat cu o firma romaneasca intre DN2 si A2, in zona Cernica. Pe partea nordica sunt inca trei loturi, unde sunt terminate licitatiile, dar sunt in contestatii, dar si contestatiile se vor incheia relativ rapid. Practic, vom avea o autostrada de centura, finantata din fonduri europene", a declarat ministrul Transporturilor.

La data de 25 noiembrie a fost emisa autorizatia de construire si pentru lotul I din A0 Sud.

Lotul 1, dintre Glina si Vidra, in lungime de 17 kilometri, este construit de turcii de la Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret. Proiectarea a inceput in octombrie 2019 si lucrarile trebuie finalizate in iunie 2023. Contractul are o valoare de 830,6 milioane de lei.

Sectorul de Sud din A0, gata in 2023

Lucrarile la sectorul sudic al Autostrazii de Centura a Capitalei au inceput in toamna anului 2020, iar in 2023 ar trebui sa fie gata 52 de kilometri de sosea de mare viteza.

In luna septembrie din 2020 au inceput lucrarile pe lotul 2, parte din sectiunea de Sud a Autostrazii de Centura a Bucurestiului (A0). Constructorul turc, Alsim Alarko, are autorizare de construire doar pe 1,7 kilometri din cei 16 ai tronsonului.

Contractul pentru lotul 3 din sectorul de Sud, Bragadiru-Joita, in lungime de circa 18 kilometri, a fost castigat de asocierea Aktor - Euroconstruct Trading, pentru suma de 853,4 milioane de lei. Lucrarile trebuie finalizate in decembrie 2022. Compania de Drumuri anunta, insa, ca antreprenorul a inregistrat intarzieri majore de proiectare.

Autostrada de Centura Bucuresti A0 va avea o lungime totala de 101 kilometri si este parte a proiectului european de infrastructura rutiera numit Coridorul 4 pan-european, care traverseaza Romania de la Vest la Est, pe directia Nadlac - Arad - Timisoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Pitesti - Bucuresti - Constanta.

Mai puteti citi:

Accident violent pe Centura Capitalei. Un tată și-a pierdut viața, iar fiul lui se zbate să supraviețuiască
Accident violent pe Centura Capitalei. Un tată și-a pierdut viața, iar fiul lui se zbate să supraviețuiască
Un bărbat de 35 de ani a murit joi, 25 aprilie, iar fiul său de 13 ani este grav rănit, după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de o alta. Ambii au fost găsiți inconștienți de...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#centura Capitalei, #autostrada de centura bucuresti, #lucrari , #autostrada