Constructori de autostrazi din Romania, penalizati

Marti, 07 August 2012, ora 17:06
4033 citiri
Constructori de autostrazi din Romania, penalizati

CNADNR a aplicat penalitati de 25,6 milioane lei pentru constructorii autostrazilor Orastie-Sibiu, Nadlac-Arad, Lugoj-Deva si Bucuresti-Ploiesti (Moara Vlasiei-Ploiesti) pentru depasirea termenului sau pentru neindeplinirea unor obligatii.

Compania Impregilo, constructorul autostrazii Orastie-Sibiu lotul 3, a platit penalitati de 2,1 milioane lei pentru neindeplinirea unor puncte de referinta din contract, potrivit datelor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Stadiul fizic al lucrarilor pentru acest tronson este de 23,54%.

Penalitatile aplicate constructorului Nadlac-Arad lotul 1, respectiv asocierii Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao - Donrep Construct, se ridica la 4,2 milioane lei. In acest caz, stadiul lucrarilor este de 5,88%, potrivit CNADNR.

Tot pentru neindeplinirea unor puncte din contract, pentru asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua SpA - Cossi Construzioni SpA CNADNR s-au aplicat penalitati de 6,3 milioane lei. Antreprenorul a achitat sumele datorate, potrivit reprezentantilor institutiei.

Cea mai mare sanctiune a fost aplicata asocierii Spedition UMB - Pa&Co International - Euroconstruct '98 - Com-Axa, respectiv 13 milioane lei pentru depasirea termenului contractual de finalizare a lucrarilor.

Stadiul lucrarilor pentru acest tronson este de numai 6% pentru primii 6,5 km, in timp ce restul portiunii pina la km 19,5 este finalizat in proportie de 97,5%.

Traficul pe autostrada Bucuresti-Ploiesti a fost deschis in luna iulie, valoarea lucrarilor ridicandu-se la 450 milioane euro.

Citeste si:
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
Încotro o ia Germania la finele erei Merkel? Cine o va conduce și ce mesaj transmite poporul german prin rezultatele alegerilor? Cum stă cea mai amplă putere economică europeană cu erodarea...
Noua metodă de ”sifonare” a banilor către localitățile conduse de primari PNL. Județul care primește o treime din fonduri
Noua metodă de ”sifonare” a banilor către localitățile conduse de primari PNL. Județul care primește o treime din fonduri
Bugetul de stat pe anul 2021 prevede Fondul de intervenţie la dispoziţia Executivului, din care a fost alocată suma de 377 milioane lei pentru ajutorarea mai multor localități afectate de...
Sursa: rNews