Autostrada Nordului: doua loturi intra in linie dreapta, dupa ce au fost desemnati castigatorii licitatiei. Un lot este contestat

Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 14:38
4270 citiri
Autostrada Nordului: doua loturi intra in linie dreapta, dupa ce au fost desemnati castigatorii licitatiei. Un lot este contestat
Lucrari de infrastructura FOTO Facebook CNADNR

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat ca s-au stabilit castigatorii licitatiei de proiectare pentru doua loturi din Autostrada Nordului Baia Mare - Suceava, un lot fiind insa contestat.

Ministrul a explicat vineri, 4 decembrie, intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare, ca pentru fiecare lot au fost trei oferte si in maximum 10 zile se vor semna contractele pentru doua loturi.

"Au fost trei oferte pentru fiecare tronson in parte, aceste oferte au fost analizate, s-a stabilit castigatorul si pentru lotul II si lotul III si anume Bistrita - Vatra Dornei, Vatra Dornei - Suceva. Nu au fost contestatii, undeva in maxim o saptamana, 10 zile vom semna contractul cu antreprenorul desemnat castigator pentru a realiza documentatia. Termen 18 luni pentru a o preda. Imediat ce preda documentatia, scoatem la licitatie executia. Finantarea, asa cum am spus, noi o propunem a fi realizata din fonduri europene", a declarat Bode.

Potrivit acestuia, lotul I Baia Mare - Bistrita a fost contestat, urmand ca acest contract sa fie semnat anul viitor.

"Din pacate, pentru lotul I, cel care ne impacteaza pe noi si ne intereseaza cel mai mult, este inregistrata o contestatie. Dupa ce se va incheia perioada de raspuns, mai intai la CNSC, vedem daca merge mai departe la Curtea de Apel cel care a facut contestatie, la inceputul anului vrem sa semnam contractul de documentatie si pentru lotul I. De altfel, cea mai avansata portiune din tot ce inseamna Autostrada Nordului este drumul de legatura dintre varianta ocolitoare (a municipiului Satu Mare - n.r.) si iesirea spre Oar (frontiera cu Ungaria - n.r.). Acolo am semnat ordinul de incepere si am convingerea ca se vor respecta termenele", a mai spus Bode.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 20 noiembrie, legea care aproba obiectivul de investitii Autostrada Nordului Vama Oar - Satu Mare - Baia Mare - Dej - Bistrita - Vatra Dornei - Suceava. Legea intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

Drumul de mare viteza Baia Mare - Suceva este impartit in trei sectiuni: lot 1 Baia Mare - Bistrita (care trece si prin Dej), lot 2 Bistrita - Vatra Dornei si lot 3 Vatra Dornei - Suceava. Ofertele pot fi depuse pentru unul, doua sau pentru toate cele trei loturi. Valoarea licitatiei, conform anuntului de achizitie, este cuprinsa intre 53,5 si 63,2 milioane de lei.

Unda verde pentru realizarea Autostrazii Nordului. Pe unde va trece soseaua

UPDATE Un sofer si-a crapat janta intr-o groapa din Autostrada Moldovei imediat dupa inaugurare. CNAIR: "Se poate intampla"

Ministrul Fondurilor Europene: "O cincime din Autostrada Ungheni - Iasi - Targu Mures va fi realizata cu bani din Planul National de Rezilienta"

Autostrada Nordului, la faza licitatiei pentru studiul de fezabilitate - Cuc zice ca se lanseaza luni

Citește și:
Momentul exploziei unui apartament din Suceava. Proprietarul, aruncat de la etajul al doilea, a murit la spital VIDEO
Momentul exploziei unui apartament din Suceava. Proprietarul, aruncat de la etajul al doilea, a murit la spital VIDEO
Proprietarul apartamentului din blocul din Suceava unde s-a produs luni dimineață o explozie a murit la un spital din Iași, unde fusese transferat. Victima era în stare foarte gravă, având...
Bădălău a contestat decizia de arestare preventivă. Înalta Curte va judeca joi cererea fostului senator PSD
Bădălău a contestat decizia de arestare preventivă. Înalta Curte va judeca joi cererea fostului senator PSD
Fostul senator PSD Niculae Bădălău, arestat preventiv de Curtea de Apel Bucureşti pentru dare de mită şi trafic de influenţă, a contestat această decizie la Înalta Curte de Casaţie şi...